bezár
 

zene

2019. 01. 21.
Weöres-est a Makárm együttessel
Helyszín: Országos Idegennyelvű Könyvtár
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Weöres-est a Makárm együttessel A KÖNYV(tár)TÁMASZ Egyesület és az Országos Idegennyelvű Könyvtár a magyar kultúra napja alkalmából Holdfényt vettem címmel ingyenes verszenei előadást szervez a könyvtár Olvasótermében 2019. január 31-én, csütörtökön.

A programban Weöres Sándor Rongyszőnyeg versciklusából szólaltat meg darabokat a Makám együttes és Turek Miklós színművész. Az előadást megelőzően kiállítás nyílik Nágel Kornél grafikusművész Weöres-illusztrációiból, mely február végéig lesz látható a könyvtár rendezvénytermében. A rendezvény az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával jött létre.

Klasszikus kedvencek 2018.

A Makám együttes a világzene nemzetközileg elismert hazai követe. A zenekar korszakain átível a tradíció és a modernitás, Kelet és Nyugat, a kollektív és individuális kettőssége, az ősi egység és harmónia keresése.

Turek Miklós tagja volt a Győri Nemzeti Színháznak, de dolgozott többek között az Oscar-díjas Szabó Istvánnal, Jancsó Miklóssal, Hegedűs D. Gézával.  Filmes, televíziós és reklámszerepeket is vállalt. Valódi hivatásának azonban a kivételes világirodalmi értékeket képviselő magyar költészet tolmácsolását érzi. Csaknem egy évtizede indított Versszínházi vállalkozásának fő célkitűzése, hogy a magyar közönség újra fölfedezze páratlan nyelvi értékeit, melyek egy igazán egyedülálló és figyelemre érdemes gondolat és érzelemvilágot közvetítenek. Ahogy Kányádi Sándor fogalmaz „a vers az, amit mondani kell!", de Turek Miklós szerint „vers az, amit olvasni és hallgatni is kell"! Előadásai több fesztivál díját is kiérdemelték.

Turek Miklós 2006 óta dolgozik együtt Nágel Kornél grafikusművésszel. A Turek - Nágel Projekt keretében, melyben a magyar irodalmat a színház és a képzőművészet eszközeivel együttesen népszerűsítik, többek között 2008-ban megszerveztek egy észak-amerikai előadó és kiállító körutat és több európai magyar közösséghez látogattak már el. Közös munkájuk eredménye képpen 2010-ben létrejött a budapesti Gödör Klubban a Faludy 100 fesztivál, 2011-ben pedig a Pilinszky Fesztivál.  

Helyszín: Országos Idegennyelvű Könyvtár, 1056 Budapest Molnár utca 11.

Időpont: 2019. január 31. csütörtök 17:30

Kép: Országos Idegennyelvű Könyvtár

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

VOLT Fesztivál, 2019. június 26.
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére
Nagy Csaba és Sárai Gábor lantduettje a Régi Zene Napján

Más művészeti ágakról

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
A zuhanás sokkja a MáSzínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés