bezár
 

film

2019. 01. 22.
ELF-Dokuk a Kinóban a magyar kultúra napján
2019. január 22., Kino Café Mozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ELF-Dokuk a Kinóban a magyar kultúra napján Január 22-én a magyar kultúra napja alkalmából a Kino Café mozi rendhagyó műsorral várja a közönséget: egész nap kizárólag hazai alkotásokat vetítenek. A mozi nagytermében ezen a napon az ELF Pictures által forgalmazott magyar dokumentumfilmeket lesznek láthatók – tájékoztatta az ELF Pictures a prae.hu művészeti portált.

A magyar kultúra napján 17 órakor Zurbó Dorottya Könnyű Leckék című dokumentumfilmjével, a szomáliai menekült Kafya történetével kezdődik a program a nagyteremben. Az érzékeny és költői hangvételű film világpremierjét a Locarno Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójának versenyprogramjában tartották.

Ezt követi 18:30-tól Révész Bálint Nagyi Projektje, mely három nagymama és unokáik Európán és a világtörténelmen átívelő múltidézéséről szól. A friss, szellemes hangvételű film a klasszikus értékekkel és tabukkal övezett történelmi témák mellett a filmkészítés folyamatának részleteibe invitálja a nézőt, és betekintést ad az Y generáció korszellemébe.

20:30-kor ismét széles vásznon látható Csuja László az ELF Pictures gyártásában készült, Kilenc hónap háború című dokuja, amely bemutatja a háborúval járó összes félelmet és frusztrációt, miközben izgalmas tanulmány a „selfie-kultúráról”. A film a Szarajevó Filmfesztivál dokumentumfilmes versenyprogramjában elnyerte a zsűri különdíját.

Részletes program és jegyvásárlás a Kino Café honlapján található.

Forrás: ELF Pictures

Fotó: Nagyi Projekt

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jacques Audiard: Testvérlövészek
Filmélmények a 9. Frankofón Filmnapokról
Szász Attila: Apró mesék
David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban

Más művészeti ágakról

art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

Az együttélés módozatai Az együttélés módozatai
Modern Evolúció – séta ember, állat és növény háromszögében - Galéria túra a Budapest ArtWeek rendezésében
Mark Rothko lemezborítók


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés