bezár
 

film

2019. 01. 22.
ELF-Dokuk a Kinóban a magyar kultúra napján
2019. január 22., Kino Café Mozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ELF-Dokuk a Kinóban a magyar kultúra napján Január 22-én a magyar kultúra napja alkalmából a Kino Café mozi rendhagyó műsorral várja a közönséget: egész nap kizárólag hazai alkotásokat vetítenek. A mozi nagytermében ezen a napon az ELF Pictures által forgalmazott magyar dokumentumfilmeket lesznek láthatók – tájékoztatta az ELF Pictures a prae.hu művészeti portált.

A magyar kultúra napján 17 órakor Zurbó Dorottya Könnyű Leckék című dokumentumfilmjével, a szomáliai menekült Kafya történetével kezdődik a program a nagyteremben. Az érzékeny és költői hangvételű film világpremierjét a Locarno Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójának versenyprogramjában tartották.

Ezt követi 18:30-tól Révész Bálint Nagyi Projektje, mely három nagymama és unokáik Európán és a világtörténelmen átívelő múltidézéséről szól. A friss, szellemes hangvételű film a klasszikus értékekkel és tabukkal övezett történelmi témák mellett a filmkészítés folyamatának részleteibe invitálja a nézőt, és betekintést ad az Y generáció korszellemébe.

20:30-kor ismét széles vásznon látható Csuja László az ELF Pictures gyártásában készült, Kilenc hónap háború című dokuja, amely bemutatja a háborúval járó összes félelmet és frusztrációt, miközben izgalmas tanulmány a „selfie-kultúráról”. A film a Szarajevó Filmfesztivál dokumentumfilmes versenyprogramjában elnyerte a zsűri különdíját.

Részletes program és jegyvásárlás a Kino Café honlapján található.

Forrás: ELF Pictures

Fotó: Nagyi Projekt

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Pedro Almodóvar: Fájdalom és dicsőség
Interjú Tóth Luca animációsfilm-rendezővel networkingről, az animáció esélyeiről és a VIII. kerületről
film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés