bezár
 

film

2019. 01. 22.
ELF-Dokuk a Kinóban a magyar kultúra napján
2019. január 22., Kino Café Mozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ELF-Dokuk a Kinóban a magyar kultúra napján Január 22-én a magyar kultúra napja alkalmából a Kino Café mozi rendhagyó műsorral várja a közönséget: egész nap kizárólag hazai alkotásokat vetítenek. A mozi nagytermében ezen a napon az ELF Pictures által forgalmazott magyar dokumentumfilmeket lesznek láthatók – tájékoztatta az ELF Pictures a prae.hu művészeti portált.

A magyar kultúra napján 17 órakor Zurbó Dorottya Könnyű Leckék című dokumentumfilmjével, a szomáliai menekült Kafya történetével kezdődik a program a nagyteremben. Az érzékeny és költői hangvételű film világpremierjét a Locarno Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójának versenyprogramjában tartották.

Ezt követi 18:30-tól Révész Bálint Nagyi Projektje, mely három nagymama és unokáik Európán és a világtörténelmen átívelő múltidézéséről szól. A friss, szellemes hangvételű film a klasszikus értékekkel és tabukkal övezett történelmi témák mellett a filmkészítés folyamatának részleteibe invitálja a nézőt, és betekintést ad az Y generáció korszellemébe.

20:30-kor ismét széles vásznon látható Csuja László az ELF Pictures gyártásában készült, Kilenc hónap háború című dokuja, amely bemutatja a háborúval járó összes félelmet és frusztrációt, miközben izgalmas tanulmány a „selfie-kultúráról”. A film a Szarajevó Filmfesztivál dokumentumfilmes versenyprogramjában elnyerte a zsűri különdíját.

Részletes program és jegyvásárlás a Kino Café honlapján található.

Forrás: ELF Pictures

Fotó: Nagyi Projekt

nyomtat

További írások a rovatból

Christoffer Boe: A 64-es betegnapló
M. Night Shyamalan: Üveg
Reisz Gábor: Rossz versek
Goda Krisztina: BÚÉK

Más művészeti ágakról

Felismeréstől a hangkeltésig
gyerek

Te hogyan folytatnád? - Orangután Te hogyan folytatnád? - Orangután
Lakatos István része


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés