bezár
 

zene

2019. 02. 08.
Vasárnap rendezik meg a Tehetség napját a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap rendezik meg a Tehetség napját a Zeneakadémián Idén is különleges programokat kínál a Zeneakadémia Tehetség napja elnevezésű családi eseménye vasárnap, amelyre a szervezők koncertekkel, filmvetítéssel, óralátogatással, előadással és kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket.

Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában elmondta, hogy az egész napos családi programon az iskola ifjú tehetségeit szeretnék bemutatni, emellett betekintést nyújtanak az egyetemen folyó oktatásba is.

Klasszikus kedvencek 2018.

A programok délelőtt tizenegy órakor kezdődnek a Zeneművészeti Egyetemen. A Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében a fiatal tehetségek két koncertet is adnak, délelőtt Händel, Vivaldi és Haydn műveit szólaltatják meg. A koncertek között lehetőség nyílik meglátogatni egy-egy nyilvános órát is: Vigh Andrea, Fassang László, Eötvös József, Dráfi Kálmán és növendékeik engednek betekintést a zeneoktatás műhelytitkaiba. 

Fassang László előadásában a Zeneakadémia felújított orgonájáról árul el kulisszatitkokat a Nagyteremben. Lesznek minikoncertek is, amelyeken Vajda Marcell, Hotzi Mátyás, Matuska Flóra, Kovács Gergely, Kristina Vocetková és Jan Vojtek lép fel.

A kerekasztal-beszélgetésen művészek és oktatók gondolkodnak együtt a tehetséggondozásról és a zenei pályára lépés kérdéseiről – ismertette a programokat a rektor, aki úgy fogalmazott: "a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a top kategóriába tartozik, csaknem 150 éves fennállása alatt töretlenül hozta azokat a világsztárokat, akik meghatározói a nemzetközi kulturális életnek".

A rendezvényen a közönség megtekintheti a Kodály mindenkié című dokumentumfilmet, amely a Kodály-módszer nemzetközi térhódításáról szól, alkalmazásának eredményeit foglalja össze. A nap zárásaként pedig Mozart műveit hallhatják a látogatók a Zeneakadémia Kamarazenekarának tolmácsolásában, Rolla János vezetésével.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére
The Trousers, Peter Kovary & The Royal Rebels, Reverend Backflash - Robot Club, 2019. 04. 12.

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés