bezár
 

zene

2019. 02. 14.
Kurtág és Ligeti életműve előtt tiszteleg a Zeneakadémia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kurtág és Ligeti életműve előtt tiszteleg a Zeneakadémia Kurtág György és Ligeti György életműve előtt tiszteleg a Zeneakadémia vasárnap, a hangversenyen többek között a Négy Ahmatova-költemény és a Kammerkonzert hangzik el.

A Budapest Music Centerrel együttműködésben megvalósuló hangversenyen Ligeti György alkotásaiból többek közt a még Budapesten komponált 1. vonósnégyest, valamint a 15 évvel később keletkezett Kammerkonzertet hallhatja a közönség - közölte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem csütörtökön az MTI-vel.

A koncert után két nappal a 93. születésnapját ünneplő Kurtág Györgytől pedig két dalciklus, a Tandori Dezső verseire készült 1975-ös Eszká-emlékzaj és az 1997 és 2008 között keletkezett Négy Ahmatova-költemény, valamint az életmű egy korai és egy kései kamaraműve fog megszólalni.

A hangversenyen fellép a Keller Kvartett és a Ligeti Ensemble, Szalai András cimbalomművész, Brassói-Jőrös Andrea és Tony Arnold szoprán Keller András és Rácz Zoltán vezényletével. Kurtág György 1926. február 19-én született. Főiskolai évei alatt kötött életre szóló barátságot Ligeti Györggyel, nevük vélhetően éppen úgy egymás mellé kerül a jövő zenetörténeti emlékezetében, akár Bartóké és Kodályé - olvasható a közleményben.
 

Fotó: zeneakademia.hu 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés