bezár
 

zene

2019. 03. 06.
Idén hatvan éves a Pécsi Kamarakórus
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tillai Aurél Kossuth-díjas zeneszerző második miséjének ősbemutatójával ünneplik a Pécsi Kamarakórus alapításának hatvanadik évfordulóját március 20-án a pécsi Kodály Központban. Mint közleményükben felidézték, a kamarakórust két fiatal zenetanár és jó barát, Dobos László és Tillai Aurél alapította. A hat évtized alatt a tagság összetétele folyamatosan változott, de az énekegyüttest megszakítás nélkül ma is ugyanaz a karnagy, Tillai Aurél vezeti.  

Pécsi Kamarakórus

Klasszikus kedvencek 2018.

Az első hangverseny első műsorszáma Orlando Vecchi Jó ez a fény című madrigálja volt, amely egyúttal a jubileumi koncert címe is lett.

Az est legelején ismét Vecchi-művet adja elő a kamarakórus, majd az elmúlt hatvan évben megszólaltatott kórusművek közül válogatnak.

A koncert második részében tartják Tillai Aurél Missa secunda című művének ősbemutatóját a Pécsi Egyetemi Kórus és a PFZ közös előadásában. A darab a szerző második miséje, egyben kilencedik oratorikus alkotása.

A jubileumi hangversenyen közreműködnek Kuti Ágnes, Megyesi Schwartz Lúcia, Bognár Szabolcs és Horváth István énekművészek, Murin Jaroszláv mélyhegedű művész, Bajic Ágnes zongorista, Fodor Gabriella orgona- és zongoraművész, valamint Balatoni Sándor orgonaművész. Az est karmestere Tillai Aurél lesz.

Jegyek a Kodály Központ jegypénztárában, és online a jegymester.hu oldalon kaphatóak az estre.

Fotó: https://www.facebook.com/pg/Pécsi-Kamarakórus

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Beszélgetés Rimóczi Istvánnal, a Bélaműhely egyik alapítójával

Más művészeti ágakról

Peter Farelly: Zöld könyv – Útmutató az élethez
Ricotta a TRIP Hajón
gyerek

Mesélj a kamasznak is! Mesélj a kamasznak is!
Meghan Cox Gurdon a The Guardianben
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Nemzetközi filmes díjak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés