bezár
 

zene

2019. 03. 15.
Kesselyák Aidája Szegeden
2019. július 26. és 27.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kesselyák Aidája Szegeden A hazai operaélet sztárjaival, fiatal művészekkel debütál az operák királynője, az Aida a Dóm téri színpadon a Szegedi Szabadtéri Játékok keretein belül július 26-án és 27-én, tudatták a szervezők a prae.hu művészeti portállal. A címszerepet a többszörös díjnyertes szoprán, Ádám Zsuzsanna énekelheti. A grandiózus Verdi-operában partnerei lesznek még a Radamest játszó László Boldizsár mellett Kálmándy Mihály, Gál Erika, Kiss András, Kovács István, Kálnay Zsófia és Szerekován János.

„Az Aida nekem remekmű, kompozíciós szempontból az operák operája” – vallja Kesselyák Gergely, a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójának rendezője. A karmester-rendezőénél jobb kezekbe nem kerülhetett volna az év operabemutatója, ugyanis csak kivételes alkalmakkor vállalkozik rendezésre, látásmódjának egyedisége már a fesztiválon nagy sikerrel játszott Turandoton és Nabuccón is látszott.

A címszerepet a fiatal szoprán, Ádám Zsuzsanna énekli. Ezt a hozzá közel álló Verdi-szerepet életében először a hatalmas Dóm téri színpadon alakíthatja esténként négyezer ember előtt. A művész az elmúlt időszakban számos nemzetközi versenyen szerepelt eredményesen: Milánóból első díjat hozott el, tavaly pedig a világhírű szoprán, Marton Éva énekversenyén második helyezést ért el.

fotó: Szamosi András

Nemcsak Ádám Zsuzsannának lesz újdonság a szerep, hanem darabbeli partnerének, a Radamest játszó László Boldizsárnak is. A rendkívül népszerű, Dóm téri közönségkedvenc vezető tenor már egymás után az ötödik évadban léphet idén a színpadra. További nagy visszatérőket is várhatunk az Aidában: a nagyszerű bariton, Kálmándy Mihály Amonasro, Etiópia királyának szerepét fogja énekelni, a fiatal basszus, Kiss András pedig Ramfis főpapot fogja életre kelteni. Az operák királynőjében fog először a Dóm téri színpadra lépni a Magyar Állami Operaház kiemelkedő mezzoszopránja, Gál Erika Amnerisként, valamint a Szegeden is jól ismert operaénekes, Kálnay Zsófia is, aki a főpapnőt alakítja.  Egyiptom királyaként a nemzetközi karriert befutott basszust, Kovács István láthatja a közönség, a hírnököt pedig Szerekován János tenor énekeli.

Velich Rita jelmeztervei

A szólisták mellett több száz szereplőt igénylő grandiózus operához, melyben csak a kórus létszáma meghaladja a százhuszat, Zeke Edit álmodott sokoldalú, LED-falat is igénylő díszletet, melynek letisztult formavilágát Velich Rita művészi jelmezei oldják fel és egészítik ki.

Zeke Edit díszlete

Fotók: Szamosi András, Szegedi Szabadtéri Játékok

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés