bezár
 

film

2019. 03. 17.
Szolgálunk és nézünk
Az év legizgalmasabb krimijei és drámái – rajtol az I. Ludovika Campus Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hagyományteremtő szándékkal rendez filmfesztivált a Nemzeti Közszolgálati Egyetem március 25–28. között a Ludovika Vívóteremben. Az esemény a hallgatói közösségi élet erősítése mellett a budapestiek számára is izgalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Az NKE-n ebben az évben indult el a Tisza István-program, amellyel egy új fejlődési szakaszába lép a minőséget középpontba helyező intézmény. Ennek részeként a Ludovika Campus további fejlesztésével is azt szeretné elérni az egyetem, hogy az ne csak egy képzőhely legyen, hanem egyben egy kulturális centrummá is váljon. „Egy olyan kulturális teret szeretnénk létrehozni a campuson, amely reményeink szerint az egyetemi polgárok mellett a budapestieknek is kedvelt közösségi helye, szellemi központja lesz” – véli Koltay András, az NKE rektora.

szolgálunk és nézünk

A filmfesztivál szervezői az év legizgalmasabb krimijeit és legérdekesebb drámáit hozzák el a rendezvényre. A mozikedvelők a többi között Piedone nyomába eredhetnek, és átélhetik a Guerilla izgalmait. A látogatók emellett elmerülhetnek a Kurszk drámájában, betekinthetnek A 64-es betegnaplóba, vagy borzonghatnak az Apró meséken. A vetítések között izgalmas, a filmekhez kapcsolódó pódiumbeszélgetések várják a látogatókat. A március 25-én műsorra kerülő, A 64-es betegnapló című film után például a nyomozók valóságos és filmbéli szerepeiről lesz szó, míg a 27-i, a Guerilla című film kapcsán a szerethető hősök kerülnek a középpontba, valamint a háborús filmek sajátosságairól beszélgetnek a résztvevők.

A filmfesztiválra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További részletek az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

 

Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Borító- és leadképek: https://www.facebook.com/events/2069251423153308/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés