bezár
 

art&design

2019. 03. 21.
Itt az Esterházy Art Award idei pályázati felhívása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Itt az Esterházy Art Award idei pályázati felhívása Közzétették a kortárs magyar képzőművészek számára kiírt Esterházy Art Award idei pályázati felhívását; a döntős alkotásokból decemberben a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban nyílik kiállítás.

Az Esterházy Art Awardot 2019-ben hatodik alkalommal rendezik meg, a kiíró idén először a 2018-ban megalakult Esterházy Magyarország Alapítvány - közölték az MTI-vel szerdán a szervezők.

Mint a közlemény hangsúlyozza, az Esterházy Privatstiftung, csakúgy mint az Esterházy Magyarország Alapítvány, földrajzi helyzetének és közép-európai történelmének köszönhetően kulturális összekötő szerepet tölt be Kelet és Nyugat, múlt és jelen között; kulturális tevékenységének pedig egyik fontos láncszeme az Esterházy Art Award.

A 2009-ben megalapított díj célja a fiatal, tehetséges magyar művészek felkarolása, illetve a kortárs képzőművészet és a nemzetközi párbeszéd támogatása. A nyertesenként ötezer euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar képzőművésznek ítéli oda a független nemzetközi szakmai zsűri.

A kiírás szerint a pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal, valamint ezekkel a technikákkal operáló térinstallációkkal lehet indulni. A kiállításra rendelkezésre álló múzeumi terek idén először lehetővé teszik a nagyobb méretű, illetve installációs művek befogadását is, ezeknek a pályaműveknek a benyújtásánál az első körben terveket, illetve vázlatokat is elfogadnak.

Pályázni a www.esterhazy.at/preis honlapon lehet június 10-ig.

A beküldött pályázatokból a szakmai zsűri előreláthatóan húsz pályázót jelöl a díjra, munkáikból december 13-tól a Ludwig Múzeumban lesz látható kiállítás.

A díjátadó ünnepséget a kiállítás december 12-i megnyitóján tartják meg.

Fotó: Ludwig Múzeum

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Csáki László: Kék Pelikan
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés