bezár
 

zene

2019. 04. 10.
Curtean Ivan cimbalomművész diplomakoncertje a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Curtean Ivan cimbalomművész diplomakoncertje a Zeneakadémián Május 12-én, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Solti termében tartja cimbalom MA dimplomakoncertjét Curtean Ivan egy külön erre az alkalomra létrejött, szintén a Zeneakadémia diákjaiból álló kamarazenekar kíséretében.

Curtean Ivan a Moldovai Köztársaságban született. Tizenkét éves kora óta játszik cimbalmon, 2012 óta pedig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetemen tanul a billentyűs és akkordikus hangszerek tanszék cimbalom osztályában olyan kiváló művészektől, mint  Szeverényi Ilona vagy Szalai András. Tanulmányai során több zene projektben is részt vett, szenvedélyes előadásmódjával és kiváló hangszeres játékával pedig több nemzetközi versenyen is első helyezést ért el. 2017-ben fejezte be a BA képzést, majd folytatta tanulmányait a Zeneakadémián az MA diploma megszerzése érdekében.

Klasszikus kedvencek 2018.

Az Európa egyik legszebb és leghíresebb építészeti gyöngyszemében tartott diplomakoncertjének programja a barokktól egészen a kortárs zenéig terjed.

A koncert első fele egy zenei utazásra hívja a közönséget. Először Bach hegedűszonátái csendülnek fel, majd Ernst romantikus művét, A nyár utolsó rózsáját hallhatja cimbalomra hangszerelve a közönség, illetve megismerkedhet Kurtág György kortárs stílusával is Szálkák című művén keresztül.

A koncert második felében a kevés cimbalomra és zenekarra írt concertók egyikének budapesti ősbemutatóját hallhatjuk, amelyet a moldovai-amerikai zeneszerző, Alexander Timofeev írt.

A koncert május 12-én 19:00 órakor kezdődik a Zeneakadémia Solti termében, a Liszt Ferenc tér 8. szám alatt. A koncert nyilvános, ingyenes belépőkért kérjük, a dumitrita.curteanu@gmail.com email címen, a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy pedig a +36 70 2265253 telefonszámon érdeklődjenek.

Fotó: lfze.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

The Trousers, Peter Kovary & The Royal Rebels, Reverend Backflash - Robot Club, 2019. 04. 12.
Nagy Csaba és Sárai Gábor lantduettje a Régi Zene Napján
Rohmann Ditta Bach-sorozata

Más művészeti ágakról

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés