bezár
 

zene

2019. 04. 10.
Curtean Ivan cimbalomművész diplomakoncertje a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Curtean Ivan cimbalomművész diplomakoncertje a Zeneakadémián Május 12-én, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Solti termében tartja cimbalom MA dimplomakoncertjét Curtean Ivan egy külön erre az alkalomra létrejött, szintén a Zeneakadémia diákjaiból álló kamarazenekar kíséretében.

Curtean Ivan a Moldovai Köztársaságban született. Tizenkét éves kora óta játszik cimbalmon, 2012 óta pedig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetemen tanul a billentyűs és akkordikus hangszerek tanszék cimbalom osztályában olyan kiváló művészektől, mint  Szeverényi Ilona vagy Szalai András. Tanulmányai során több zene projektben is részt vett, szenvedélyes előadásmódjával és kiváló hangszeres játékával pedig több nemzetközi versenyen is első helyezést ért el. 2017-ben fejezte be a BA képzést, majd folytatta tanulmányait a Zeneakadémián az MA diploma megszerzése érdekében.

Az Európa egyik legszebb és leghíresebb építészeti gyöngyszemében tartott diplomakoncertjének programja a barokktól egészen a kortárs zenéig terjed.

A koncert első fele egy zenei utazásra hívja a közönséget. Először Bach hegedűszonátái csendülnek fel, majd Ernst romantikus művét, A nyár utolsó rózsáját hallhatja cimbalomra hangszerelve a közönség, illetve megismerkedhet Kurtág György kortárs stílusával is Szálkák című művén keresztül.

A koncert második felében a kevés cimbalomra és zenekarra írt concertók egyikének budapesti ősbemutatóját hallhatjuk, amelyet a moldovai-amerikai zeneszerző, Alexander Timofeev írt.

A koncert május 12-én 19:00 órakor kezdődik a Zeneakadémia Solti termében, a Liszt Ferenc tér 8. szám alatt. A koncert nyilvános, ingyenes belépőkért kérjük, a dumitrita.curteanu@gmail.com email címen, a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy pedig a +36 70 2265253 telefonszámon érdeklődjenek.

Fotó: lfze.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés