bezár
 

film

2019. 04. 18.
Budapesten tart mesterkurzust Barry Levinson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapesten tart mesterkurzust Barry Levinson Május elsején folytatódik a Filmalap Fast Forward Programja, a mesterkurzus előadója a Magyarországon forgató rendezőlegenda, az Esőember Oscar-díjas rendezője, Barry Levinson lesz.

Barry Levinson Oscar-díjas amerikai rendező, producer a pályáját íróként kezdte a '70-es években. A '80-as évek végére – olyan klasszikusok révén, mint a Jó reggelt, Vietnám! és az Esőember – a legkelendőbb rendező lett Hollywoodban.

Számtalan műfajban alkotott emlékezeteset, és szinte valamennyi filmje eljutott a hazai mozikba is. Paterno – Eltemetett bűnök című legutóbbi filmjében Al Pacinóval dolgozott újra együtt, ráadásul Rév Marcell operatőr kamerája előtt. Jelenleg a 24. mozifilmjét forgatja Budapesten Harry Haft címmel, Ben Foster főszereplésével.

A 2017-ben indított Fast Forward Program szervezésében, mely a Filmalap Filmipari Képzési Programjának alappillére, már 31 szakmai program valósult meg 19 filmes területre fókuszálva. A hazai oktatási intézmények együttműködésével szervezett, ingyenes és rendre telt házas workshopokon és előadásokon mintegy 3000 filmes vett részt az elmúlt két évben.

Részletek a programról a Filmalap honlapján és a Facebookon.

50 év a filmszakmában – beszélgetés Barry Levinsonnal

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

Barry Levinson: ©IMDb

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Danny Boyle: Yesterday
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
Justin Baldoni: Két lépés távolság

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Más ország, más fények Más ország, más fények
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés