bezár
 

zene

2019. 05. 08.
PucciniFest az Opera szervezésében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Állami Operaház által életre hívott PucciniFeszt az olasz zeneszerző minden operáját és más fontosabb művét is bemutatja május 18. és június 10. között az Erkel Színházban és az Eiffel Műhelyházban Budapesten.

Az eseménysorozatban 4 premier, köztük egy ősbemutató, koncertszerű előadás, vetítések és dalest is helyet kap, a zárógála sztárvendége Gregory Kunde lesz - közölte a dalszínház szerdán az MTI-vel.

Klasszikus kedvencek 2018.

A Puccini Itáliája elnevezésű tematikus évad zárásaként az olasz mester minden operáját műsorára tűzi az Operaház, a repertoárdarabok felelevenítése mellett három premiert is a fesztiválra időzítenek. 

A Manon Lescaut új rendezésben mutatkozik be május 18. és 25. között öt alkalommal az Erkel Színházban. Szabó Máté színpadi változatának kettős szereposztásában Létay Kiss Gabriella és Rim Sekjung, Marcello Giordani és Boncsér Gergely, Szegedi Csaba és Molnár Levente, valamint Palerdi András és Rácz István lép színpadra Kocsár Balázs vezényletével. 

A fecske a Kolozsvári Magyar Operával koprodukcióban, Anger Ferenc rendezésében és Horváth József dirigálásával látható május 26-án és 27-én az Erkelben, a főbb szerepeket Ádám Zsuzsanna, Pataki Adorján, Balla Sándor, Kocsár Katalin és Bardon Tony alakítja.

Az Edgar először látható teljes értékű színpadi változatban Magyarországon június 1-jén és 6-án az Eiffel Műhelyházban Tulassay Ádám rendezésében, Szennai Kálmán vezényletével, Hector Lopez Mendoza, Kovács István, Haja Zsolt, Fodor Beatrix és Balga Gabriella főszereplésével.

Puccini további korai művei az Erkel Színház május 20-i hangversenyén szólalnak meg. A Messa di Gloria mellett a Lidércek koncertszerű változatban hallható, a szólista szerepeket Miksch Adrienn, Kelemen Zoltán, László Boldizsár és Kőrösi András éneklik, a Sini Leonardo által vezényelt esten közreműködik a Magyar Rádió Énekkara. 

A színpadi premierek közé tartozik Szálinger Balázsnak az Opera megbízásából írt második darabja, amelynek ősbemutatója a fesztiválon lesz. A Krizantémok, avagy Liu halála című zenés kamaraelőadás Szilágyi Bálint rendezésében és Köteles Géza zenei vezetésével látható június 8-án és 9-én az Eiffel Műhelyházban.

A repertoárdarabok közül a Tosca, A Nyugat lánya, a Bohémélet 2.0, a Pillangókisasszony és a Triptichon is visszatér két-két előadásra május 19. és június 4. között az Erkel Színházba, a Turandot június 7-én és 9-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható.

Az énekkari művészek Puccini és kora címmel adnak verista ária- és dalmatinét május 26-án délelőtt az Erkel Színházban, június 4-én Puccini, a dalnok címmel a szerző alkalmi műveiből szólal meg egy csokor Boncsér Gergely, Fodor Beatrix, Máthé Beáta és Megyesi Schwartz Lúcia tolmácsolásában, Zsoldos Bálint zongorakíséretével az Eiffel Műhelyházban. 

Az évadzáró tematikus fesztiválokhoz kapcsolódó Kreatív Zenehallgatás idén május 18. és június 1. között 14 alkalommal jelentkezik délutánonként az Erkel Színház Bernáth Büféjében regisztrációhoz kötött ingyenes előadásokkal.

A PucciniFeszt zárásaként Gregory Kunde amerikai tenor június 10-én az Erkel Színházban ad Puccini-áriaestet, amelyen partnere lesz Fodor Bernadett, Létay Kiss Gabriella, Pasztircsák Polina, Rálik Szilvia, Sáfár Orsolya és Sümegi Eszter, az Opera Zenekart Halász Péter vezényli.

Fotó: opera.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére
Ken Vandermark és a Marker koncertje a Grencsó Kollektíva tagjaival

Más művészeti ágakról

színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés