bezár
 

irodalom

2019. 05. 21.
Borsodi L. László a Székelyföld folyóirat új főszerkesztője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Borsodi L. László költő, irodalomtörténész, tanár lett a Székelyföld kulturális folyóirat új főszerkesztője - adta hírül hétfőn az Eirodalom.ro erdélyi magyar hírportál.

Borsodi Lövétei Lázár Lászlót váltja a kulturális folyóirat élén. Az új főszerkesztő a portálnak kifejtette, hogy jól működő struktúrát vesz át, ezért számot­tevő újítást nem ter­vez. Elképzelései között szerepel újabb fiatal szerzők megszólítása, a tanulmány- és kritikarovatok változatosabbá tétele.

Elmondta, hogy szeretne föltámasztani egy-két rovatot, például a székelyföldi sportélet lenyomataként működő Mens sanát, valamint a híres székelyföldi pedagógusokat bemutató Alma matert.

Középtávú tervei között szerepel, hogy a lap nagyobb média­nyilvánosságot kapjon internetes közösségi terekben és megújítaná a folyóirat honlapját is. Rendszeressé akarja tenni a lapszámbemutatókat meghívott szerzők közreműködésével és fontosnak tartja a középiskolákban való jelenlétet, mert az biztosíthatja a folytonosságot.

A leköszönő Lövétei Lázár László azzal magyarázta visszavonulását, hogy a mintegy kilenc év főszerkesztői tevékenység után ismét a versírásra szeretne összpontosítani. Továbbra is tagja marad a folyóirat kiadója által gondozott Székely Könyvtár sorozat szerkesztőbizottságának.

Borsodi L. László 1976-ban született Csíkszeredában, ahol a Márton Áron Főgimnáziumba járt, majd elvégezte a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a magyar-angol szakot. Azóta egykori középiskolájában irodalmat tanít, számos erdélyi és magyarországi folyóiratban publikál, mintegy tíz kötete jelent meg.

Képek: https://www.facebook.com/SzekelyfoldKulturalisFolyoirat/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés