bezár
 

irodalom

2019. 05. 21.
Borsodi L. László a Székelyföld folyóirat új főszerkesztője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Borsodi L. László költő, irodalomtörténész, tanár lett a Székelyföld kulturális folyóirat új főszerkesztője - adta hírül hétfőn az Eirodalom.ro erdélyi magyar hírportál.

Borsodi Lövétei Lázár Lászlót váltja a kulturális folyóirat élén. Az új főszerkesztő a portálnak kifejtette, hogy jól működő struktúrát vesz át, ezért számot­tevő újítást nem ter­vez. Elképzelései között szerepel újabb fiatal szerzők megszólítása, a tanulmány- és kritikarovatok változatosabbá tétele.

Elmondta, hogy szeretne föltámasztani egy-két rovatot, például a székelyföldi sportélet lenyomataként működő Mens sanát, valamint a híres székelyföldi pedagógusokat bemutató Alma matert.

Középtávú tervei között szerepel, hogy a lap nagyobb média­nyilvánosságot kapjon internetes közösségi terekben és megújítaná a folyóirat honlapját is. Rendszeressé akarja tenni a lapszámbemutatókat meghívott szerzők közreműködésével és fontosnak tartja a középiskolákban való jelenlétet, mert az biztosíthatja a folytonosságot.

A leköszönő Lövétei Lázár László azzal magyarázta visszavonulását, hogy a mintegy kilenc év főszerkesztői tevékenység után ismét a versírásra szeretne összpontosítani. Továbbra is tagja marad a folyóirat kiadója által gondozott Székely Könyvtár sorozat szerkesztőbizottságának.

Borsodi L. László 1976-ban született Csíkszeredában, ahol a Márton Áron Főgimnáziumba járt, majd elvégezte a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a magyar-angol szakot. Azóta egykori középiskolájában irodalmat tanít, számos erdélyi és magyarországi folyóiratban publikál, mintegy tíz kötete jelent meg.

Képek: https://www.facebook.com/SzekelyfoldKulturalisFolyoirat/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés