bezár
 

irodalom

2019. 05. 22.
Ablak a Bartókra kulturális fesztivál Újbudán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ablak a Bartókra kulturális fesztivál Újbudán Ablak a Bartókra címmel négynapos helytörténeti és kulturális fesztivál lesz Újbudán május 30. és június 2. között.

A négynapos fesztivál egyebek mellett a Bartók Béla út és környéke kulturális életének, helyszíneinek, köztük egykori központjának, a Hadik kávéháznak állít emléket - mondta el Ongjerth Dániel, a Bartók-negyed alapító-művészeti vezetője, az Eleven Blokk Művészeti Alapítvány kuratóriumi tagja.

Az önkormányzat kulturális stratégiája az, hogy a Bartók Béla út, a Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti rész Buda kulturális főutcája legyen, erre épít ez a rendezvény is.

A hagyományteremtő jelleggel megszervezett Ablak a Bartókra fesztivál egyik fő célja, hogy bemutassák, hogyan lehet kiüresedett városi tereket élettel, kultúrával megtölteni. A május 30. és június 2. közötti ingyenes rendezvényre látogatók megismerkedhetnek a Bartók Béla út korábban üresen álló, mára közösségi vagy művészeti alkotó-, kiállítótérként funkcionáló helyszíneivel.

A művészeti vezető tájékoztatása szerint az irodalmi programok között a Hadik Kávéházban slam poetry estet rendeznek. Kiemelte még Willi Dorner Bodies in urban spaces című performanszát, amely a városi terek és az ember viszonyát ábrázolja, valamint a Meetlab helyben alkotó művészeti közösség interaktív vezetett sétáját.

Elmondta, hogy a Kiégő Izzók nevű művészeti csoport Berlin és Kairó után ezúttal Budán is egy hely specifikus vizuális programmal várja az érdeklődőket. Emellett a fesztivál keretében a vezetett helytörténeti sétákon a környék műtermeit is bejárhatják a látogatók.

A rendezvénysorozattal az is célja a szervezőknek, hogy a kezdeményezés országos hálózattá nője ki magát és arra ösztönözzön, hogy minden nagyvárosban támogassák a helyi alkotóközösségeket.

Kép forrása: Hadik

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

irodalom

huszonegyedik #8 huszonegyedik #8
Túl ismerős, túl távoli: David Attenborough Climate Change – The Facts
A Papír Brigád Vilnában

Más művészeti ágakról

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés