bezár
 

irodalom

2019. 05. 22.
Ablak a Bartókra kulturális fesztivál Újbudán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ablak a Bartókra kulturális fesztivál Újbudán Ablak a Bartókra címmel négynapos helytörténeti és kulturális fesztivál lesz Újbudán május 30. és június 2. között.

A négynapos fesztivál egyebek mellett a Bartók Béla út és környéke kulturális életének, helyszíneinek, köztük egykori központjának, a Hadik kávéháznak állít emléket - mondta el Ongjerth Dániel, a Bartók-negyed alapító-művészeti vezetője, az Eleven Blokk Művészeti Alapítvány kuratóriumi tagja.

Az önkormányzat kulturális stratégiája az, hogy a Bartók Béla út, a Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti rész Buda kulturális főutcája legyen, erre épít ez a rendezvény is.

A hagyományteremtő jelleggel megszervezett Ablak a Bartókra fesztivál egyik fő célja, hogy bemutassák, hogyan lehet kiüresedett városi tereket élettel, kultúrával megtölteni. A május 30. és június 2. közötti ingyenes rendezvényre látogatók megismerkedhetnek a Bartók Béla út korábban üresen álló, mára közösségi vagy művészeti alkotó-, kiállítótérként funkcionáló helyszíneivel.

A művészeti vezető tájékoztatása szerint az irodalmi programok között a Hadik Kávéházban slam poetry estet rendeznek. Kiemelte még Willi Dorner Bodies in urban spaces című performanszát, amely a városi terek és az ember viszonyát ábrázolja, valamint a Meetlab helyben alkotó művészeti közösség interaktív vezetett sétáját.

Elmondta, hogy a Kiégő Izzók nevű művészeti csoport Berlin és Kairó után ezúttal Budán is egy hely specifikus vizuális programmal várja az érdeklődőket. Emellett a fesztivál keretében a vezetett helytörténeti sétákon a környék műtermeit is bejárhatják a látogatók.

A rendezvénysorozattal az is célja a szervezőknek, hogy a kezdeményezés országos hálózattá nője ki magát és arra ösztönözzön, hogy minden nagyvárosban támogassák a helyi alkotóközösségeket.

Kép forrása: Hadik

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés