bezár
 

irodalom

2019. 06. 07.
Krimi ma – elindult a Prae Kiadó magyar krimisorozata
Kötetek a Prae Kiadó könyvheti standján!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Krimi ma – elindult a Prae Kiadó magyar krimisorozata Cserháti Éva A Sellő titka című, könyvhétre megjelenő krimije a harmadik kötete annak az immár hivatalosan sorozattá bővülő gyűjteménynek, amelyet a Prae Kiadó indított útjára 2017-ben.

Molnár T. Eszter Szabadesés című regénye jelentette a debütöt két évvel ezelőtt, amely egy heidelbergi ügyvéd nyomozását meséli el az erdélyi bevándorló doktornő ügyében, akit aki idős professzor férjének holtteste mellett hallgatnak ki először… A professzor múltját és jelenét övező rejtélyek, a vonzó gyanúsított és mind komplikáltabbá váló eset a nyomozó-ügyvéd magánéletét is alaposan próbára teszi e skandináv típusú bűnregényben.

Mészöly Ágnes Rókabérc – haláltúra című regénye, mely 2018-ban látott napvilágot, az angol krimi hagyományát idézi meg, mindenekelőtt Agatha Christie előtt hódolva. Az erdei házba szervezett osztálytalálkozó rejtélyes gyilkossággal kezdődik, az elzárt környezetben pedig mind kuszább, baljós események közt találják magukat a szereplők, akik mind-mind elbeszélői az egyes fejezeteknek.

Az idei könyvhétre megjelent krimi, A Sellő titka. A K.É.Z. első esete egy újonnan alakított budapesti gyilkossági csoport mind nagyobb nehézségbe ütköző nyomozását meséli el egy titokzatos gyilkos után, akinek újabb áldozataira az idő előrehaladtával az ország más-más pontjain találnak rá. Egyre erősebb a gyanú, hogy politikai szál húzódik meg az ügy mögött, miközben megelevenedik a negyvenes évek második felének görög menekültválsága, amely Magyarországra is elér. A történelmi szálak és a néhány évvel ezelőtti magyar közélet megérzékenyítői között bátor és erős nőket találunk.

A Krimi ma sorozat darabjait Péczely Dóra szerkeszti. Az egyes köteteket megtalálják a 90. Ünnepi Könyvhéten a Prae Kiadó standjánál. 

Programok

2019. június 13-án csütörtökön, este 19 órától tartja a Prae Kiadó könyveinek bemutatóját a FUGA Építészeti Központban tartja, ahol A Sellő titkából részletek hangoznak el és Mészöly Ágnes (a Rókabérc, haláltúra című krimi szerzője) beszélget a szerzővel. Helyszín: FUGA, Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor utca 5. Facebook-esemény.

2019. június 14-én, pénteken, 16 órától a Margó Fesztiválon a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében Szederkényi Olga beszélget a szerzővel, Pethő Andrea egyetemi tanárral és Péczely Dóra szerkesztővel. Az esemény Facebook-oldala.

Dedikálás a 90. Ünnepi Könyvhéten: 2019. június 15., 15 óra a Prae Kiadó standjánál a Duna-korzón.

A Sellő titka

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés