bezár
 

irodalom

2019. 06. 07.
Krimi ma – elindult a Prae Kiadó magyar krimisorozata
Kötetek a Prae Kiadó könyvheti standján!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Krimi ma – elindult a Prae Kiadó magyar krimisorozata Cserháti Éva A Sellő titka című, könyvhétre megjelenő krimije a harmadik kötete annak az immár hivatalosan sorozattá bővülő gyűjteménynek, amelyet a Prae Kiadó indított útjára 2017-ben.

Molnár T. Eszter Szabadesés című regénye jelentette a debütöt két évvel ezelőtt, amely egy heidelbergi ügyvéd nyomozását meséli el az erdélyi bevándorló doktornő ügyében, akit aki idős professzor férjének holtteste mellett hallgatnak ki először… A professzor múltját és jelenét övező rejtélyek, a vonzó gyanúsított és mind komplikáltabbá váló eset a nyomozó-ügyvéd magánéletét is alaposan próbára teszi e skandináv típusú bűnregényben.

Mészöly Ágnes Rókabérc – haláltúra című regénye, mely 2018-ban látott napvilágot, az angol krimi hagyományát idézi meg, mindenekelőtt Agatha Christie előtt hódolva. Az erdei házba szervezett osztálytalálkozó rejtélyes gyilkossággal kezdődik, az elzárt környezetben pedig mind kuszább, baljós események közt találják magukat a szereplők, akik mind-mind elbeszélői az egyes fejezeteknek.

Az idei könyvhétre megjelent krimi, A Sellő titka. A K.É.Z. első esete egy újonnan alakított budapesti gyilkossági csoport mind nagyobb nehézségbe ütköző nyomozását meséli el egy titokzatos gyilkos után, akinek újabb áldozataira az idő előrehaladtával az ország más-más pontjain találnak rá. Egyre erősebb a gyanú, hogy politikai szál húzódik meg az ügy mögött, miközben megelevenedik a negyvenes évek második felének görög menekültválsága, amely Magyarországra is elér. A történelmi szálak és a néhány évvel ezelőtti magyar közélet megérzékenyítői között bátor és erős nőket találunk.

A Krimi ma sorozat darabjait Péczely Dóra szerkeszti. Az egyes köteteket megtalálják a 90. Ünnepi Könyvhéten a Prae Kiadó standjánál. 

Programok

2019. június 13-án csütörtökön, este 19 órától tartja a Prae Kiadó könyveinek bemutatóját a FUGA Építészeti Központban tartja, ahol A Sellő titkából részletek hangoznak el és Mészöly Ágnes (a Rókabérc, haláltúra című krimi szerzője) beszélget a szerzővel. Helyszín: FUGA, Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor utca 5. Facebook-esemény.

2019. június 14-én, pénteken, 16 órától a Margó Fesztiválon a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében Szederkényi Olga beszélget a szerzővel, Pethő Andrea egyetemi tanárral és Péczely Dóra szerkesztővel. Az esemény Facebook-oldala.

Dedikálás a 90. Ünnepi Könyvhéten: 2019. június 15., 15 óra a Prae Kiadó standjánál a Duna-korzón.

A Sellő titka

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
irodalom

Az élőknek sem könnyű Az élőknek sem könnyű
Han Kang: Nemes teremtmények, Jelenkor, 2018.

Más művészeti ágakról

Eszmefuttatás a iamyank Ensemble Live at CAFe Budapest lemezéről
Interjú Rohmann Dittával oktatásról, médiáról, motivációról
színház

Színház a koronav végén (3) Színház a koronav végén (3)
Artus, Kovalik Balázs Társulata, Mozgó Ház*
Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés