bezár
 

színház

2019. 06. 10.
Némajáték egy kötélre
Arccal a Halnak az Artusban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Artus Stúdió „Arccal a Halnak” új generációs programjának keretében június 15-én és 16-án kerül bemutatásra a Létra Kulturális Egyesület Ébredés című előadása, amely cirkuszi etűdök, légtornászat, bohócjáték, élő zene és vizuális színházi elemek használatával egy különleges világba invitálja nézőit.

Az „Arccal a Halnak” fiatal, innovatív alkotókat és előadóművészeket támogató program keretében ezúttal a Létra Kulturális Egyesület mutatkozik be a budapesti Artus Stúdióban.

Szkéné színház

A Létra Kulturális Egyesület 2016 óta folyamatosan valósít meg előadó-művészeti programokat Kulcsár Balázs (színész, operatőr) és Marofka Mátyás (színész, színész-tanár) irányításával. Az Ébredés az egyesület első egész estés, önálló produkciója, amelyet 2018 szeptemberében a kassai Divadlo Thália Színházban, a Visegrádi Alap előadó-művészeti rezidenciájának keretében láthatott a közönség, 2019 júniusában pedig sor kerül az előadás budapesti premierjére.

Az Ébredés némajáték - egy kötélre, két alakra és számtalan tündérre Amikor az ébredésre gondolsz, akkor hesegesd el a gondolatot, hogy ez egy súlyos pillanat. Ez az ébredés nem a reggeli felkeléshez, hanem egy esti álomba vezet, ami tréfákkal van tele: amikor egy cirkuszról álmodsz ahol nincsnek artisták, se bohócok. amikor a varázslathoz nem kell más, csak egy párna, és ha túl sötét van az égboltra saját ujjadal rajzolsz csillagokat. Szóval ez az az ébredés, amikor egy huncut mosollyal a szád szélén térsz magadhoz, mert álmod színt rajzol a szürkeségbe, ha szerencsénk van, talán ma este is.


Alkotók és előadók: Marofka Mátyás, Kulcsár Balázs
Zenekar: Kovács Adrián (zongora), Dörnyei Szabolcs (gitár), Pénzes Stefánia (ének), Székely Árpád (ütőhangszerek)
Zene: Victor Morató Ribera
Zenei vezető: Kovács Adrián
Jelmez, díszlet: Szőke Zsuzsa
Fényterv ès technika: Váradi András
Asszisztens: Kiliti Krisztián
Technikai munkatárs: Bakonyi Norbert
Produkciós vezető: Kovács Brigitta
Fotók: Győri Aliz
Plakát: Molnár Luca
Támogatók: Visegrad Fund, Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Sín Kulturális Kulturális Központ, Divadlo Thália Színház Kassa, Artus Stúdió
Arccal a halnak program keretében megvalósult előadás.
Az előadás hossza: kb. 1 óra. 10 éves kortól ajánljuk.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
John a Latinovitsban
Üvegcipő a Vígszínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés