bezár
 

színház

2019. 06. 10.
Némajáték egy kötélre
Arccal a Halnak az Artusban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Artus Stúdió „Arccal a Halnak” új generációs programjának keretében június 15-én és 16-án kerül bemutatásra a Létra Kulturális Egyesület Ébredés című előadása, amely cirkuszi etűdök, légtornászat, bohócjáték, élő zene és vizuális színházi elemek használatával egy különleges világba invitálja nézőit.

Az „Arccal a Halnak” fiatal, innovatív alkotókat és előadóművészeket támogató program keretében ezúttal a Létra Kulturális Egyesület mutatkozik be a budapesti Artus Stúdióban.

Szkéné színház

A Létra Kulturális Egyesület 2016 óta folyamatosan valósít meg előadó-művészeti programokat Kulcsár Balázs (színész, operatőr) és Marofka Mátyás (színész, színész-tanár) irányításával. Az Ébredés az egyesület első egész estés, önálló produkciója, amelyet 2018 szeptemberében a kassai Divadlo Thália Színházban, a Visegrádi Alap előadó-művészeti rezidenciájának keretében láthatott a közönség, 2019 júniusában pedig sor kerül az előadás budapesti premierjére.

Az Ébredés némajáték - egy kötélre, két alakra és számtalan tündérre Amikor az ébredésre gondolsz, akkor hesegesd el a gondolatot, hogy ez egy súlyos pillanat. Ez az ébredés nem a reggeli felkeléshez, hanem egy esti álomba vezet, ami tréfákkal van tele: amikor egy cirkuszról álmodsz ahol nincsnek artisták, se bohócok. amikor a varázslathoz nem kell más, csak egy párna, és ha túl sötét van az égboltra saját ujjadal rajzolsz csillagokat. Szóval ez az az ébredés, amikor egy huncut mosollyal a szád szélén térsz magadhoz, mert álmod színt rajzol a szürkeségbe, ha szerencsénk van, talán ma este is.


Alkotók és előadók: Marofka Mátyás, Kulcsár Balázs
Zenekar: Kovács Adrián (zongora), Dörnyei Szabolcs (gitár), Pénzes Stefánia (ének), Székely Árpád (ütőhangszerek)
Zene: Victor Morató Ribera
Zenei vezető: Kovács Adrián
Jelmez, díszlet: Szőke Zsuzsa
Fényterv ès technika: Váradi András
Asszisztens: Kiliti Krisztián
Technikai munkatárs: Bakonyi Norbert
Produkciós vezető: Kovács Brigitta
Fotók: Győri Aliz
Plakát: Molnár Luca
Támogatók: Visegrad Fund, Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Sín Kulturális Kulturális Központ, Divadlo Thália Színház Kassa, Artus Stúdió
Arccal a halnak program keretében megvalósult előadás.
Az előadás hossza: kb. 1 óra. 10 éves kortól ajánljuk.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Hommage à Róna Viktor Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”
színház

Érinthetetlenek Érinthetetlenek
Opera a karanténból: Stanisław Moniuszko Paria című műve a poznani Teatr Wielki előadásában
színház

Shakespeare járvány idején Shakespeare járvány idején
Gyulai Shakespeare Fesztivál 2020
színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében

Más művészeti ágakról

Gondolatok a Prometheus és az Alien: Covenant című Scott-filmekről
Turbuly Lilla Alaszkai-öböl című novelláskötetének bemutatója
Háttérinterjú Kukla Krisztián kurátorral a magyar művészet nemzetközi kapcsolatairól, a járványhelyzet művészeti világra gyakorolt hatásairól, a Leopold Bloom díj és az aqb jövőjéről
art&design

Vallás, mint társadalmi tudat Vallás, mint társadalmi tudat
Vendég+látás kiállítás Pannonhalmán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés