bezár
 

színház

2019. 06. 28.
Elhunyt Radnai Annamária
1964-2019
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Elhunyt Radnai Annamária Mindig nevetett, amikor megkérdezték tőle: „mi is az a dramaturg?”, és a rá jellemező fanyar humorral csak annyit mondott: az a személy, aki újságcikkben csak akkor jelenik meg, amikor az előadást ócsárolják és a neves kritikusok felteszik a költői kérdést: hol volt a szövegkönyv készítésekor Radnai Annamária, dramaturg? Pedig ő ott volt mindig, ahol szükség volt rá, megértően, türelemmel és hatalmas szívvel dolgozott minden munkáján. Szeretett és szerették.

A PRAE.HU értesülése szerint elhunyt Radnai Annamária Jászai Mari-díjas dramaturg, műfordító, egyetemi tanár. Színházi munkáin túl dokumentum- és játékfilmek forgatókönyvírója, dramaturgja, tévéműsorok szerkesztője és műfordító volt. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen dramaturgiát, műelemzést, színház- és filmtörténetet, írásgyakorlatot is tanított, vezette az  Elméleti és Művészetközvetítő Intézetet.

Szkéné színház

A szomorú hírt a Katona József Színház jelentette be, ahol 2011-től volt dramaturg. Barátaitól Facebook-oldalán három hete így búcsúzott: „Ha írtok, elolvasom, legfeljebb nem válaszolok, mert nincs mit, de ettől még szeretlek benneteket.”

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
John a Latinovitsban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés