bezár
 

színház

2019. 06. 28.
Elhunyt Radnai Annamária
1964-2019
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Elhunyt Radnai Annamária Mindig nevetett, amikor megkérdezték tőle: „mi is az a dramaturg?”, és a rá jellemező fanyar humorral csak annyit mondott: az a személy, aki újságcikkben csak akkor jelenik meg, amikor az előadást ócsárolják és a neves kritikusok felteszik a költői kérdést: hol volt a szövegkönyv készítésekor Radnai Annamária, dramaturg? Pedig ő ott volt mindig, ahol szükség volt rá, megértően, türelemmel és hatalmas szívvel dolgozott minden munkáján. Szeretett és szerették.

A PRAE.HU értesülése szerint elhunyt Radnai Annamária Jászai Mari-díjas dramaturg, műfordító, egyetemi tanár. Színházi munkáin túl dokumentum- és játékfilmek forgatókönyvírója, dramaturgja, tévéműsorok szerkesztője és műfordító volt. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen dramaturgiát, műelemzést, színház- és filmtörténetet, írásgyakorlatot is tanított, vezette az  Elméleti és Művészetközvetítő Intézetet.

Szkéné színház

A szomorú hírt a Katona József Színház jelentette be, ahol 2011-től volt dramaturg. Barátaitól Facebook-oldalán három hete így búcsúzott: „Ha írtok, elolvasom, legfeljebb nem válaszolok, mert nincs mit, de ettől még szeretlek benneteket.”

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Trauma és létezés harmóniája Trauma és létezés harmóniája
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
színház

Nyomokban Sexpírt is tartalmaz Nyomokban Sexpírt is tartalmaz
A Kertész utcai Shaxpeare-mosó az Örkény Színház előadásában
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
színház

Karneváli bolondozás szerelmi körítéssel Karneváli bolondozás szerelmi körítéssel
A Sok hűhó semmiért a tbiliszi Ifjúsági Színház előadásában

Más művészeti ágakról

Fischer Iván változata A Müpában
Todd Phillips: Joker
irodalom

Hogyan beszéljünk a jelenről Hogyan beszéljünk a jelenről
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 6. nap
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés