bezár
 

zene

2019. 07. 08.
Elhunyt João Gilberto, a bossa nova legenda
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt João Gilberto, a bossa nova legenda 88 éves korában elhunyt João Gilberto, a legendás bossa nova gitáros és énekes.

A Billboard tudósítása alapján a zenész fia, Marcelo Gilberto jelentette be a híreket. João Gilberto a bossa nova stílusának úttörője volt – a késő '50-es években elkezdte vegyíteni a hagyományos samba-zenét a modern jazzel, ami a következő évtizetben nemzetközi sikert hozott számára.

1962-ben többek között Stan Getz szaxofonossal elkészítették a Getz/Gilberto albumot, ami azóta is minden idők egyik legsikeresebb jazz-lemeze, valamint az 1964-es Az év albuma Grammy-díj birtokosa. A Getz/Gilberto volt az első nem-amerikai album, ami ezt a díjat megnyerte.

Gilbertot három gyermeke gyászolja.

Kép forrása: Spin

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Voicingers workshopok Budapesten
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.
zene

Az iguána sikolya Az iguána sikolya
Iggy Pop on/off

Más művészeti ágakról

Todd Phillips: Joker
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés