bezár
 

zene

2019. 07. 08.
Elhunyt João Gilberto, a bossa nova legenda
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt João Gilberto, a bossa nova legenda 88 éves korában elhunyt João Gilberto, a legendás bossa nova gitáros és énekes.

A Billboard tudósítása alapján a zenész fia, Marcelo Gilberto jelentette be a híreket. João Gilberto a bossa nova stílusának úttörője volt – a késő '50-es években elkezdte vegyíteni a hagyományos samba-zenét a modern jazzel, ami a következő évtizetben nemzetközi sikert hozott számára.

Klasszikus kedvencek 2018.

1962-ben többek között Stan Getz szaxofonossal elkészítették a Getz/Gilberto albumot, ami azóta is minden idők egyik legsikeresebb jazz-lemeze, valamint az 1964-es Az év albuma Grammy-díj birtokosa. A Getz/Gilberto volt az első nem-amerikai album, ami ezt a díjat megnyerte.

Gilbertot három gyermeke gyászolja.

Kép forrása: Spin

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés