bezár
 

art&design

2019. 07. 10.
Esterházy Art Award: megvannak a jelöltek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Esterházy Art Award: megvannak a jelöltek Az Esterházy Art Award független szakmai zsűrije 25 művészt jelölt a díjra. A hatodik alkalommal meghirdetett pályázatra 260 művész jelentkezett, az idén először lehetőség volt a festészettel operáló nagyobb térinstallációs munkákkal vagy még csak papíron létező terveikkel is pályázni, amelyeket azonban a jelölés esetén meg kell valósítani. A díjra jelölt művészek válogatott műveiből kiállítás nyílik a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban, amelyet 2019. december 13-tól 2020. február 2-ig láthatnak az érdeklődők.

Idén hatodik alkalommal osztják ki a díjat, a művészek június 10-ig pályázhattak festészettel és festészettel határos technikákkal, valamint ezekkel a technikákkal operáló térinstallációkkal a www.esterhazy.at/dij internetes portálon. A második fordulóba továbbjutó művészeket június 30-án választotta ki a független, nemzetközi szakmai zsűri. Arról, hogy idén kik kapják meg a díjat, december 8-án születik döntés, az eredményt december 12-én, ünnepélyes díjátadón hirdetik ki.

A beküldött pályázatokból a független, nemzetközi szakmai zsűri 25 pályázót jelölt a díjra. Short List 2019 – Esterházy Art Award Magyarország címmel 2019. december 13-tól a zsűri által beválasztott pályaművekből kiállítás nyílik a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban.

Fotó: Esterházy Art Award

A 2009-ben megalapított Esterházy Art Award célja a fiatal, tehetséges magyar művészek felkarolása és a nemzetközi párbeszéd támogatása. Az egyenként 5000 euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar festőművésznek ítéli oda a független, nemzetközi szakmai zsűri.

A korábbi győztesek – Horváth Dániel, Siegmund Ákos, a Borsos Lőrinc Brand (2009), Király András, Szabó Ábel, Karácsonyi László Attila (2011), Csató József, Kaliczka Patrícia, Kovács Olívia (2013), Makai Mira Dalma, Kaszás Tamás, Tibor Zsolt (2015), Keresztes Zsófi, Ezer Ákos és Nagy Imre (2017)  – alkotói munkásságát az alapítvány továbbra is figyelemmel kíséri.

A képek forrása: esterhazy.at

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés