bezár
 

film

2019. 07. 23.
Mick Jagger a Velencei Filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mick Jagger a Velencei Filmfesztiválon A Mick Jaggerrel forgatott The Burnt Orange Heresy című krimi zárja a 76. Velencei Filmfesztivált szeptemberben. Giuseppe Capotondi angol nyelvű filmjében Jagger műkereskedőt alakít.

A produkcióban Elizabeth Debicki (Nyughatatlan özvegyek), Claes Bang (A négyzet) és Donald Sutherland is szerepel. Az olasz rendező La doppia ora című első filmjét 2009-ben szintén Velencében mutatták be, és a film női főszereplője, Kseniya Rappoport elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.

A fesztivál szervezői "erotikus neo-noir thrillerként" határozták meg a The Burnt Orange Heresy műfaját. A film szinopszisa szerint a karizmatikus művészeti kritikus, James Figueras (Bang) és a vonzó amerikai nő, Berenice Hollis (Debicki) egymásba szeret, és együtt utazik el a Comói-tóhoz, a befolyásos műgyűjtő, Cassidy (Jagger) birtokára. Házigazdájuk elárulja, hogy ő a patrónusa "a képzőművészvilág J. D. Salingerének", Jerome Debneynek (Sutherland), és azt kéri Jamestől, hogy kerül, amibe kerül, lopja el Debney egy mesterművét a művész műterméből.

A produkció Charles Willeford azonos című regénye nyomán született, forgatókönyvét Scott B. Smith írta. A film világpremierjét szeptember 7-én versenyen kívül tartják meg a filmfesztiválon, a díjátadó ceremónia után. A 76. Velencei Filmfesztivált augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik meg. A mustra teljes versenyprogramját csütörtökön jelentik be a szervezők.

A kép forrása: tribpub.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Prikler Mátyás: Hatalom
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés