bezár
 

zene

2019. 07. 26.
Jazzfőváros Kecskeméten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jazzfőváros Kecskeméten Négy nap alatt tíz ország több mint százötven zenésze lép színpadra az augusztus 1. és 4. között zajló kecskeméti Jazzfőváros szabadtéri családi fesztiválon.

Az ötletgazda, Ittzés Tamás, aki egyben a Bohém Ragtime Jazz Band zenekarvezetője is, kiemelte, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban megrendezett fesztivál célja a rétegzenének számító klasszikus dzsessz népszerűsítése. Ebben a műfajban pedig jól megfér egymás mellett a ragtime, a New Orleans-i dzsessz, a dixieland, a hot dzsessz, a boogie-woogie, a swing vagy éppen a blues. A Louis Armstrong előtti tisztelgésként augusztus első napjaiban megrendezett kecskeméti fesztivál négy napján összesen hatvan órán keresztül szól majd a dzsessz. 

A negyedik Jazzfőváros fesztiválon fellép többek között az Angliából érkező George Trebar és Goff Dubber, Ausztráliából Dave Blenkhorn és George Washingmachine, Ausztriából a The Blues Messengers, Csehországból a Miss Mikey & the Organ Grinders, Franciaországból Benoit de Flamesnil, Jerome Etcheberry és Olivier Franc, Hollandiából a The Busquitos, Olaszországból az Attilo Troiano Trio, Szlovákiából pedig a Funny Fellows.

A magyar előadók közül fellép az eMeRTon-díjas házigazda Bohém Ragtime Jazz Band, Cseh Balázs, a Dániel Balázs Trió, a Debrecen Dixieland Jazz Band, Dennert Árpád, Falusi Mariann, a Gramophonia Hot Jazz Orchestra, Gyárfás István, a Hot Jazz Band, a Kecskemét Jazz Orchestra, Korb Attila, a Kőrösi Szürkeverebek Jazzbandája, Nagy Iván, Mátrai Zoltán, a Ricky & the Drunken Sailors, a Sárik Péter Trió, Szalóky Béla, a Szekszárd Junior Stars, valamint a Tom White & the Mad Circus. A gyermekeknek játszik majd Bolba Éva és a Jazzterlánc. A legkisebbek az élőzene segítségével interaktív módon ismerkedhetnek meg a műfajjal, majd egy hangszerbemutató keretében a harsonával.

Ittzés Tamás kiemelte: mindegyik színpad mellett kialakítanak egy kis táncparkettet is, és ezúttal is szerveznek swingtánckurzusokat. A későn érkezők pénteken és szombaton 21 óra után a helyszínen megváltható kedvezményes jeggyel hallgathatják meg a koncerteket, a 14 éven aluliak pedig ingyenesen vehetnek részt az egész fesztiválon. A Jazzfőváros kísérőprogramjai között szerepel a 35. születésnapjára készülődő Bohém Ragtime Jazz Band legújabb, huszonhetedik lemezének, a Just a Gigolo című albumának bemutatója is.

A mozogni vágyóknak egy sportparkot állítanak fel, megrendezik a már szokásosnak számító Jazzfőváros futást, és ezúttal focikupa is lesz. Fesztiválkarszalaggal a strand és a csúszda is ingyenesen használható. A szervezők szeretnék visszaszorítani az egyszer használatos műanyagokat is a fesztivál területén: úgynevezett repohár használatára kérik a résztvevőket, és szívószálból is papíralapú áll majd a fesztiválozók rendelkezésére.

A kép forrása: programturizmus.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés