bezár
 

színház

2019. 07. 31.
Különleges dél-koreai produkciók érkeznek a Szigetre
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Különleges dél-koreai produkciók érkeznek a Szigetre A kizárólag férfiakból álló kortárs táncegyüttes, a Modern Table, valamint az egyik legnépszerűbb szöuli elektro-rock csapat, az Idiotape is fellép a Sziget Fesztiválon. Emellett elvárosiasodásról szóló újcirkuszt és halálközeli élménnyel dolgozó performanszt is láthat a magyar közönség az augusztusi fesztiválon. A kpop-rajongóknak pedig negyedik alkalommal indul ingyenes ének-és tánc kurzus a budapesti Koreai Kulturális Központban, értesült a prae.hu művészeti portál.

Idén nyáron a Sziget Fesztivál vendége lesz Korea népszerű elektronikus zenei bandája, az Idiotape. Az elektro-rockot játszó szöuli trió augusztus 9-én, pénteken lép fel az Europe Stage-en. Zenéjükre a ’60-70-es évekbeli koreai rockzene, valamint a The Doors, Radiohead, Metallica és Pantera van hatással.

Szkéné színház

A koncert mellett koreai újcirkuszt és táncelőadásokat is láthatnak a fesztiválozók. 

Augusztus 10-én és 11-én este a Színház- és Táncsátorban lép fel a Modern Table dél-koreai kortárs férfi táncegyüttes. A düh, a bánat és a félelem tudatállapotait megjelenítő Darkness Poomba című darabjuk egy ősi koreai dal, a Poomba újraértelmezése táncban.

A dél-koreai Elephants Laugh társulat helyspecifikus, közösségi performanszokat ad elő. Európai turnéjuk egyik állomása a Fesztivál, ahol augusztus 8-án és 9-én a Muljil című darabjukat láthatja a közönség. Az előadást a koreai Jeju-sziget női búvárai, a haenyeo-k kockázatos szabadtüdős merülései ihlették.

A BONGnJOULE társulat The Road to Heaven újcirkuszi produkcióját augusztus 8-13. között naponta egyszer adja elő. Az élőzenés, rúd- és kötéltáncos darab egy férfi küzdelmeit mutatja be a városi, elidegenedett közegben.

A kpop-rajongók számára ingyenes kpop kurzust kínál a Koreai Kulturális Központ. A K-Pop Academy ének- és táncórákat kínál olyan érdeklődők számára, akik szeretnék mélyebben megismerni Koreát és a koreai popkultúrát, profi oktatók segítségével.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
John a Latinovitsban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés