bezár
 

színház

2019. 07. 31.
Különleges dél-koreai produkciók érkeznek a Szigetre
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Különleges dél-koreai produkciók érkeznek a Szigetre A kizárólag férfiakból álló kortárs táncegyüttes, a Modern Table, valamint az egyik legnépszerűbb szöuli elektro-rock csapat, az Idiotape is fellép a Sziget Fesztiválon. Emellett elvárosiasodásról szóló újcirkuszt és halálközeli élménnyel dolgozó performanszt is láthat a magyar közönség az augusztusi fesztiválon. A kpop-rajongóknak pedig negyedik alkalommal indul ingyenes ének-és tánc kurzus a budapesti Koreai Kulturális Központban, értesült a prae.hu művészeti portál.

Idén nyáron a Sziget Fesztivál vendége lesz Korea népszerű elektronikus zenei bandája, az Idiotape. Az elektro-rockot játszó szöuli trió augusztus 9-én, pénteken lép fel az Europe Stage-en. Zenéjükre a ’60-70-es évekbeli koreai rockzene, valamint a The Doors, Radiohead, Metallica és Pantera van hatással.

Szkéné színház

A koncert mellett koreai újcirkuszt és táncelőadásokat is láthatnak a fesztiválozók. 

Augusztus 10-én és 11-én este a Színház- és Táncsátorban lép fel a Modern Table dél-koreai kortárs férfi táncegyüttes. A düh, a bánat és a félelem tudatállapotait megjelenítő Darkness Poomba című darabjuk egy ősi koreai dal, a Poomba újraértelmezése táncban.

A dél-koreai Elephants Laugh társulat helyspecifikus, közösségi performanszokat ad elő. Európai turnéjuk egyik állomása a Fesztivál, ahol augusztus 8-án és 9-én a Muljil című darabjukat láthatja a közönség. Az előadást a koreai Jeju-sziget női búvárai, a haenyeo-k kockázatos szabadtüdős merülései ihlették.

A BONGnJOULE társulat The Road to Heaven újcirkuszi produkcióját augusztus 8-13. között naponta egyszer adja elő. Az élőzenés, rúd- és kötéltáncos darab egy férfi küzdelmeit mutatja be a városi, elidegenedett közegben.

A kpop-rajongók számára ingyenes kpop kurzust kínál a Koreai Kulturális Központ. A K-Pop Academy ének- és táncórákat kínál olyan érdeklődők számára, akik szeretnék mélyebben megismerni Koreát és a koreai popkultúrát, profi oktatók segítségével.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Trauma és létezés harmóniája Trauma és létezés harmóniája
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Interjú Bodó Viktorral a pályakezdésről, a Szputnyikról és a külföldi jelenlétről

Más művészeti ágakról

Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés