bezár
 

zene

2019. 08. 18.
Szving- és dzsesszkoncertek a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szving- és dzsesszkoncertek a Müpában A nemzeti ünnep alkalmából dzsesszkoncertek várják a közönséget augusztus 20-án az ingyenes Jazz 0820 eseményen, amíg a swingkorszakot idézi meg az augusztus 30-án és szeptember 1-jén megrendezendő New Orleans Swingfesztivál a Művészetek Palotájában (Müpa) Budapesten. 

A Jazz 0820 programjának keretében lép fel az Üvegteremben a Horváth Balázs Trió, a Zászlóteremben pedig az ugyancsak fiatalokból álló Ifj. Tóth Pisti Trió zenél. A kültéri nagyszínpadon a 2019-es Jazz Showcase közönségdíjasa, a Szczuka Panka Quartet ad koncertet, majd Szakcsi Lakatos Béla és az Oláh Kálmán-Tony Lakatos Quartet lép fel. Utóbbiak jazzes hangszereléssel szólaltatják meg Gábor S. Pál örökzöld szerzeményeit.  Az augusztus 20-ai tűzijáték előtt és után a Szalóky Béla vezette Police Big Band szórakoztatja a közönséget. 

A New Orleans Swingfesztivál augusztus 30-ai nyitókoncertjén a Korb Attila vezette The Rollini Project elnevezésű nemzetközi együttes a dzsessz kezdeti történetének egy méltatlanul elfeledett, ám rendkívül fontos alakját idézi fel: Adrian Rollini basszusszaxofonost. A grazi jazzfőiskola növendékeiből összeállt Coquette Jazz Band estjén a Magyarországon kevésbé ismert stílus, a jive adja majd a tematikát, a zenekarhoz vendégszólistaként csatlakozik Frank Roberscheuten holland szaxofonos. 

A fesztivál záróestjén, szeptember 1-jén a svéd Gunhild Carling lép színpadra a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A svéd zenész három trombitán játszik egyszerre, hol harsonán és dudán, miközben énekel és szteppel is. Saját big bandjével többször szerepelt a svéd királyi udvar ünnepségein, többek között XVI. Károly Gusztáv svéd király hetvenedik születésnapján is. Legtöbben azonban Scott Bradlee popslágereket swing stílusban feldolgozó Postmodern Jukebox projektjéből ismerték meg. Magyarországi bemutatkozásán a Budapest Jazz Club házi nagyzenekara kíséri majd Csizmadia Dávid vezetésével.

A kép forrása: thecoquettejazzband.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés