bezár
 

film

2019. 09. 09.
Magyar projekteket is várnak a Clermont-Ferrand-i Euro Connectionre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar projekteket is várnak a legfontosabb európai rövidfilmes koprodukciós platformra, a Clermont-Ferrand-i Euro Connectionre. A kiválasztott pályázók költségeit a Euro Connection fedezi. A magyar jelentkezéseket a Daazo közvetíti.

2020 februárjában, a Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivállal egy időben ismét megrendezik a Euro Connectiont, az európai rövidfilmes koprodukciós vásárt. A Euro Connection az egyik legfontosabb európai rövidfilmes koprodukciós platform, amelyen európai producerek, forgalmazók és befektetők vesznek részt azzal a céllal, hogy partnereket találjanak projektjeikhez. 

A Euro Connectionre való jelentkezést 23 országban hirdetik meg, és ismét várnak magyar projekteket is – a magyar jelentkezők a Daazón keresztül nyújthatják be jelentkezésüket. A Euro Connectionön évente 160 szakmai résztvevő fordul meg. Eddigi 10 éve alatt 87 olyan film (köztük 44 nemzetközi koprodukció) készült el, amelyhez közvetlenül hozzájárult a program.

Olyan rövidfilmes (40 percesnél rövidebb animációs, élő szereplős vagy dokumentumfilmes) projekteket várnak, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: már rendelkeznek részleges támogatással, producerük európai koprodukcióban gondolkodik, és forgatásuk 2020. június után kezdődik.

HIRDETÉS

banner

Jelentkezési határidő: 2019. október 20. 

A Euro Connection zsűrije által kiválasztott projekt producere meghívást kap Clermont-Ferrand-ba 2020. február elején. A Euro Connection programjai (pitchfejlesztő workshop, pitchelés, producerek és résztvevők találkozói, személyes megbeszélések) február 3. és 5. közt lesznek. A sikeres pályázó részt vehet a filmfesztiválon és vásáron – a 4 éjszakás szállást (február 2–6.), az étkezést, az utazást (160 euróig), valamint az akkreditáció költségeit a Euro Connection fedezi. 

További információ itt található (angol nyelven). Jelentkezni a Euro Connection weboldalán található letölthető kérdőív kitöltésével lehet: az info@daazo.com és a zsuzsanna.brasher@daazo.com címen várják a nevezéseket.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Anna Winger, Alexa Karolinski: Unorthodox
Berlinale, 2020. február 20–március 1.
Gyöngyössy Bence: A feltaláló

Más művészeti ágakról

Gyermekkönyv-illusztráció kiállítás online a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria oldalán
art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés