bezár
 

film

2019. 09. 07.
Udo Kier és Michael Nyman előadást tart a Budapesti Klasszikus Film Maratonon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Udo Kier és Michael Nyman előadást tart a Budapesti Klasszikus Film Maratonon Udo Kier német színész és Michael Nyman brit zeneszerző díszvendégként tart előadást a Magyar Nemzeti Filmalap Fast Forward Programjának (FFP) a keretében a szeptember 11-ig tartó Budapesti Klasszikus Film Maratonon.

A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint szeptember 8-án a Budapesti Klasszikus Film Maraton díszvendégeként tart előadást Blockbustertől a művészfilmig címmel a nemzetközi filmgyártás egyik legizgalmasabb alakja, Udo Kier színész. A világhírű német művész hat évtizedes pályája során a legnagyobb rendezőkkel dolgozott együtt Fassbindertől, Bódy Gáboron át Gus van Santig és Lars von Trierig kultikus mozifilmekben. Az Ódry Színpadon Udo Kierrel Báron György filmesztéta beszélget a filmes technikákról és a színészi munka sokféleségéről.

Michael Nymannal, a világhírű brit zeneszerzővel szeptember 10-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban Michael Loebenstein, az Osztrák Filmmúzeum igazgatója tart beszélgetést Hang-Kép-Történelem - Michael Nyman, a zeneszerző és a filmkészítő címmel.

Mint írják, a cannes-i Arany Pálmával és három Oscar-díjjal jutalmazott Zongoralecke és több felejthetetlen Peter Greenaway-film zenéjét jegyző Nyman nem csupán zeneszerzőként tekint magára, hanem filmesként is - kifejezett szándéka, hogy budapesti előadása során a közönség ebben a szerepében is megismerhesse.

Nyman zenéje kíséri Dziga Vertov némafilmjét, az Ember a felvevőgéppel című, 1929-es alkotást, amelynek ingyenes szabadtéri vetítése a Szent István Bazilika előtt lesz szeptember 9-én.

A Magyar Nemzeti Filmalap Fast Forward Programja harmadik évadában tíz filmes szakterületen indít ingyenes képzést és workshopokat. Az áprilisig 10-ig tartó program résztvevői megismerkedhetnek és gyakorlati tudást szerezhetnek a filmszínészet, a zeneszerzés,  a gyerekfilm forgatókönyvírás, a filmterv prezentáció, a sound design, a marketing dizájn, a közösségi média, az európai koprodukció, a transzmédia, a zene- és a filmipar metszéspontjainak területéről.

Az FFP szervezésében tíz filmes szakterület kiváló nemzetközi képviselői tartják az ingyenes képzéseket és workshopokat.

Mint írják, 2017-ben indított FFP szervezésében már 35 szakmai program valósult meg 20 filmes területre fókuszálva. Az ingyenes és teltházas workshopokon és mesterkurzusokon több mint 3300 filmes vett részt az elmúlt években.     

Az FFP harmadik évadának további programjairól részeletes információk a Filmalap honlapján érhetők el - írták a közleményben.

Kép forrása: The Guardian

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés