bezár
 

art&design

2019. 09. 13.
Moholy-Nagy és magyar kortársainak művei Berlinben
Az ecsettől a kameráig.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Berlinben, a Collegium Hungaricum épületében mintegy 150 szakmabeli érdeklődő előtt nyílt meg szeptember 12-én a Déri Múzeum kiállítása Antal Péter gyűjteményéből, tájékoztatta a Déri Múzeum a prae.hu művészeti portált.

A kiállítást Nagy T. Katalin kurátor irányításával a Déri Múzeum munkatársai rendezték és építették Berlin belvárosában a Berlin Art Week rendezvényeihez illeszkedően. A megszokottnál is nagyobb szakmai sikerhez a külföldön kevéssé ismert korai Moholy-Nagy képek bemutatása mellett a korabeli magyar Bauhaus-iskola környezetének megismertetése is hozzájárult. Emellett fontos volt az is, hogy a kurátor kortárs magyar művészek néhány kiemelkedő alkotását is párosította az Antal-Lusztig gyűjtemény fontos darabjaival.

A megnyitón Debrecen városát és a Déri Múzeumot Angi János igazgató és Lakner Lajos igazgatóhelyettes képviselték Nagy T. Katalin kurátor mellett. Különleges súlyt adott a megnyitónak, hogy azon részt vett és beszédet mondott a kölni Die Messe Art Cologne igazgatója (Moholy-Nagy László unokája), Daniel Hug is. A rendkívül sikeres berlini kiállítást Nagy Márta igazgató (Collegium Hungaricum) és munkatársai áldozatos munkája tette lehetővé, valamint az esemény sikeréhez hozzájárult Antal Péter személyes jelenléte is.

A kiállítás október 18-ig látható, a megnyitón tapasztalt óriási szakmai érdeklődés egyben garantálja a sokezres látogatószámot is Berlinben, Európa egyik legfontosabb képzőművészeti központjában.

Képek: Déri Múzeum

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

színház

A kritikus lét elviselhetetlen könnyűsége A kritikus lét elviselhetetlen könnyűsége
Ön/kritikusan a kritikáról beszélgetés a Három Hollóban 2020. január 14-én
Tom Hooper: Macskák
Interjú Erdély Mátyással az operatőri hivatásról, a siker kérdéseiről, a kamera mögött álló művész hazai és külföldi lehetőségeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés