bezár
 

art&design

2019. 09. 13.
Moholy-Nagy és magyar kortársainak művei Berlinben
Az ecsettől a kameráig.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Berlinben, a Collegium Hungaricum épületében mintegy 150 szakmabeli érdeklődő előtt nyílt meg szeptember 12-én a Déri Múzeum kiállítása Antal Péter gyűjteményéből, tájékoztatta a Déri Múzeum a prae.hu művészeti portált.

A kiállítást Nagy T. Katalin kurátor irányításával a Déri Múzeum munkatársai rendezték és építették Berlin belvárosában a Berlin Art Week rendezvényeihez illeszkedően. A megszokottnál is nagyobb szakmai sikerhez a külföldön kevéssé ismert korai Moholy-Nagy képek bemutatása mellett a korabeli magyar Bauhaus-iskola környezetének megismertetése is hozzájárult. Emellett fontos volt az is, hogy a kurátor kortárs magyar művészek néhány kiemelkedő alkotását is párosította az Antal-Lusztig gyűjtemény fontos darabjaival.

A megnyitón Debrecen városát és a Déri Múzeumot Angi János igazgató és Lakner Lajos igazgatóhelyettes képviselték Nagy T. Katalin kurátor mellett. Különleges súlyt adott a megnyitónak, hogy azon részt vett és beszédet mondott a kölni Die Messe Art Cologne igazgatója (Moholy-Nagy László unokája), Daniel Hug is. A rendkívül sikeres berlini kiállítást Nagy Márta igazgató (Collegium Hungaricum) és munkatársai áldozatos munkája tette lehetővé, valamint az esemény sikeréhez hozzájárult Antal Péter személyes jelenléte is.

A kiállítás október 18-ig látható, a megnyitón tapasztalt óriási szakmai érdeklődés egyben garantálja a sokezres látogatószámot is Berlinben, Európa egyik legfontosabb képzőművészeti központjában.

Képek: Déri Múzeum

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés