bezár
 

irodalom

2019. 09. 23.
A magyar népmese napja
Állatmeséket olvasnak Kecskeméten a gyermekeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar népmese napja Állatmesékkel hívják fel a gyermekek figyelmét a felelős gondoskodás fontosságára Kecskeméten szeptember 30-án, a magyar népmese napja alkalmából.

A Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeumának munkatársai olyan mesélőket kértek fel az alkalomra, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak az állatokkal. A meseolvasók között lesz állatorvos, de találkozhatnak a gyermekek állatvédő és segítő alapítványok munkatársaival, valamint a Kecskeméti Vadaskert gondozóival is. A gyermekek örömére legtöbben állatvendéget is hoznak magukkal és a mesehallgatás mellett az érdeklődőknek lehetősége lesz a felnőttekkel beszélgetni is: munkájukról, állatokhoz kapcsolódó érzéseikről, tapasztalataikról.

A múzeum jótékonysági akcióval is kiegészíti a mesék nyújtotta örömöt. Azt kérik a mesélő felnőttektől és a látogatócsoportoktól, hogy hozzanak magukkal egy-egy állateledelt, amit a program után a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány védenceinek juttatnak majd el.

A magyar népmese napját szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) kezdeményezésére 2005 óta ünneplik Magyarországon.

Kép forrása: szinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés