bezár
 

irodalom

2019. 09. 26.
Hamarosan a boltokban Molnár T. Eszter Teréz, vagy a test emlékezete című regénye
Ismertető, könyvbemutató, dedikálás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az őszi Margó Fesztivál és Könyvvásár alkalmával jelenik meg a Teréz, vagy a test emlékezete a Prae Kiadó gondozásában. A szerzővel a Margón október 11-én este 8 órakor Péterfy Gergely beszélget a könyvről a Kazamataszínpadon, utána dedikálásra nyílik lehetőség. Két nappal korábban, október 9-én este 6 órától Szegeden, a Grand Caféban lehet találkozni a szerzővel.

„Anyám már akkor tudta, amikor behúztam magam után a kaput. A kutya nyüszítéséből hallotta, vagy a nehéz lépteimben és a cipőm egyenetlen kopogásában ismerte fel. Mindig tudta, gyerekkorom óta, előtte a nagyanyám is, és korábban a dédi. Anyám volt az utolsó az anyák sorában. Ölükbe eresztették a stoppolt zoknit, letették a hámozókést, úgy füleltek, félrehajtott fejjel, aztán aprót bólintottak, csak úgy, maguknak.”

Teréz az idősgondozóként dolgozó egyedülálló anya, a falusi idillben élő kisgyerekes orvosnő és az egyetemi város magányos patológusa. Ő az, aki elhagyta az országot, ahol mindent jól ismert, hogy idegenek között keresse a szabadság és a felejtés lehetőségét. Három nyelven gondolkodik és hallgatja el a gyerekkor emlékeit. Teréz története töredékes és mégis univerzális elbeszélése egy trauma utóéletének.

Borítóterv: Dániel András

Szerkesztő: Balogh Endre

Olvasószerkesztő: L. Varga Péter

Események

Szegeden a Grand Caféban október 9-én, este 6 órakor a Prae bemutatkozása során lesz vendég Molnár T. Eszter. További vendégek: Seres Lili Hanna költő, a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Balogh Endre, a prae.hu művészeti portál főszerkesztője, kiadóvezető, valamint L. Varga Péter, a Prae főszerkesztője és a Prae Kiadó munkatársa. Az eseményre a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja keretében kerül sor. Beszélgetőtárs: Gál József egyetemi hallgató (SZTE BTK)
Facebook-esemény
Könyvbemutató a Margón. A szerzővel Péterfy Gergely író beszélget október 11-én este 8 órakor a Kazamataszínpadon. Ezt követően a Margón dedikálja a könyvet.
Facebook-esemény

Molnár T. Eszter Budapesten született 1976-ban, író, biológus, a bécsi kollektiv zum sprachwechsel írói kör, valamint a Szépírók Társasága tagja. Hét önálló kötete van. Két színpadi mű társszerzője. Korábban Szabadesés címmel bűnregénye, A számozottak címmel pedig novelláskötete jelent meg a Prae Kiadónál.

Honlapja: www.molnarteszter.hu

Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
irodalom

Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út? Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út?
Deborah Feldman: Unorthodox – a másik út (Libri, 2020)

Más művészeti ágakról

Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés