bezár
 

irodalom

2019. 09. 26.
Hamarosan a boltokban Molnár T. Eszter Teréz, vagy a test emlékezete című regénye
Ismertető, könyvbemutató, dedikálás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az őszi Margó Fesztivál és Könyvvásár alkalmával jelenik meg a Teréz, vagy a test emlékezete a Prae Kiadó gondozásában. A szerzővel a Margón október 11-én este 8 órakor Péterfy Gergely beszélget a könyvről a Kazamataszínpadon, utána dedikálásra nyílik lehetőség. Két nappal korábban, október 9-én este 6 órától Szegeden, a Grand Caféban lehet találkozni a szerzővel.

„Anyám már akkor tudta, amikor behúztam magam után a kaput. A kutya nyüszítéséből hallotta, vagy a nehéz lépteimben és a cipőm egyenetlen kopogásában ismerte fel. Mindig tudta, gyerekkorom óta, előtte a nagyanyám is, és korábban a dédi. Anyám volt az utolsó az anyák sorában. Ölükbe eresztették a stoppolt zoknit, letették a hámozókést, úgy füleltek, félrehajtott fejjel, aztán aprót bólintottak, csak úgy, maguknak.”

Teréz az idősgondozóként dolgozó egyedülálló anya, a falusi idillben élő kisgyerekes orvosnő és az egyetemi város magányos patológusa. Ő az, aki elhagyta az országot, ahol mindent jól ismert, hogy idegenek között keresse a szabadság és a felejtés lehetőségét. Három nyelven gondolkodik és hallgatja el a gyerekkor emlékeit. Teréz története töredékes és mégis univerzális elbeszélése egy trauma utóéletének.

Borítóterv: Dániel András

Szerkesztő: Balogh Endre

Olvasószerkesztő: L. Varga Péter

Események

Szegeden a Grand Caféban október 9-én, este 6 órakor a Prae bemutatkozása során lesz vendég Molnár T. Eszter. További vendégek: Seres Lili Hanna költő, a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Balogh Endre, a prae.hu művészeti portál főszerkesztője, kiadóvezető, valamint L. Varga Péter, a Prae főszerkesztője és a Prae Kiadó munkatársa. Az eseményre a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja keretében kerül sor. Beszélgetőtárs: Gál József egyetemi hallgató (SZTE BTK)
Facebook-esemény
Könyvbemutató a Margón. A szerzővel Péterfy Gergely író beszélget október 11-én este 8 órakor a Kazamataszínpadon. Ezt követően a Margón dedikálja a könyvet.
Facebook-esemény

Molnár T. Eszter Budapesten született 1976-ban, író, biológus, a bécsi kollektiv zum sprachwechsel írói kör, valamint a Szépírók Társasága tagja. Hét önálló kötete van. Két színpadi mű társszerzője. Korábban Szabadesés címmel bűnregénye, A számozottak címmel pedig novelláskötete jelent meg a Prae Kiadónál.

Honlapja: www.molnarteszter.hu

Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
irodalom

Tormay Cécile ilyen, a Nyugat olyan, a Kaffka Margit meg nem tudott felöltözni? Tormay Cécile ilyen, a Nyugat olyan, a Kaffka Margit meg nem tudott felöltözni?
Késelés Villával a Nyitott Műhelyben, 2019. szeptember 16.

Más művészeti ágakról

Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés