bezár
 

színház

2019. 09. 29.
Kukac Kata kalandjai a Turay Ida Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kukac Kata kalandjai a Turay Ida Színházban Vasárnap mutatják be Bozsó József rendezésében a Kukac Kata kalandjai című zenés, táncos mesejátékot Budapesten, a Turay Ida Színházban.

A humorral átszőtt mesemusical Kukac Katáról szól, aki pillangó szeretne lenni, ezért elindul kalandos útjára az erdőbe, hogy barátai segítségével elérje célját. Elkísérik barátai is - a bolondos sáska, a cirkuszi mackó és a kék béka -, akik jóban-rosszban mellette maradnak.

Szkéné színház

Bozsó József rendező, a Magyar Zenés Színház igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, amikor lányai kicsik voltak, nekik mesélte ezt a mesét, így alakult ki egy mesefolyam, amelyet színpadra átírt. Először Veszprémben adták elő a mesejátékot, majd Békéscsabán és most Budapesten láthatja a közönség vasárnap délelőtt. A darab zenéjét Kocsák Tibor írta. Kukac Kata szerepében Szilvási Juditot láthatja a közönség. A színpadon közreműködnek a Sziget Dance TSE gyermek táncosai is - tette hozzá.

A rendező elmondta, hogy a darabban elhangzó humoros szövegek és zene a gyerekeket és a felnőtteket  egyaránt szórakoztatja. A történet végére kiderül, hogy barátai segítségével átváltozhat-e kukacból pillangóvá Kukac Kata. A mese mögötti tanulságok a barátság erejéről, a szorgalomról és a kitartásról szólnak.

Kép forrása: port.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Az Influencer – egy figyelemkurva vallomásai
Háttérbeszélgetés Balog Józseffel a Thealter nemzetközi színházi fesztivál indulásáról és működéséről, kapcsolatrendszerekről, a fiatalok lehetőségeiről
Avagy kinek szól a Színházak Éjszakája?
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Más művészeti ágakról

art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
irodalom

Súlytalanul nehezedik Súlytalanul nehezedik
Moesko Péter, Megyünk haza, Műút, 2019.
gyerek

Meseország mindenkié
Meseírókat keres a Labrisz Leszbikus Egyesület


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés