bezár
 

színház

2019. 09. 30.
Hangyák címmel interaktív produkciót mutat be a dán Secret Hotel a Margitszigeten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hangyák címmel interaktív produkciót mutat be a dán Secret Hotel a Margitszigeten Hangyák címmel mutatja be a dán Secret Hotel interaktív produkcióját október 5-én, szombaton a Margitszigeten.

A Hangyák (Walking Lecture on Ants) a színház és a természettudomány találkozása. A kilencvenperces séta során megtapasztalható, milyen az élet a Földön az egyik legkisebb és legősibb rovar szemszögéből. Nem kell mást tenni, csak csatlakozni és együtt sétálni az előadás többi résztvevőjével a Margitszigeten. A hangyák életmódja, bámulatos építményei és közösségük sok hasonlóságot mutat az emberi társadalmakkal, így életük vizsgálata különleges kutatási hátteret biztosított a Secret Hotel alkotóinak és ötletgazdáinak, akik hanginstallációkkal teli programot készítettek a résztvevők számára. A közönség társalkotója a produkciónak, saját élményei szerves részét képezik az előadásnak, amely során nem csak passzív nézőként ülnek egy színpad előtt, hanem a természetben tapinthatnak és ízlelhetnek is adott pillanatokban. Az előadás fontos része, hogy a néző egyenrangú az előadókkal, jelenléte és részvétele aktívan befolyásolja az előadást.

Szkéné színház

A Secret Hotel társulatát Christine Fentz és Synne Behrndt alapította 1999-ben Aarhusban, Dániában. A társulat részvételi színházi előadásokat készít. Produkcióikat egy titkokkal teli hotelhez hasonlítják, amelyben különböző, megismerhető terek rejlenek, csak be kell nyitni a megfelelő ajtón - áll az ismertetőben. A Hangyák című előadásuk alkotásánál is fontos volt, hogy a figyelem központjában a környezet álljon. Az ember és környezete téma több előadásukban is megjelenik, köztük a magyar művészekkel együtt készülő Beeezzz/Méhek című produkcióban. A társulat művészei együtt gondolkodnak a körülöttünk lévő világ és az ember kapcsolatán.

A Hangyák című előadásnak Budapesten a Margitsziget ad teret, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad találkozási ponttal. Október 5-én, szombaton 11 órakor a szakmai közönséget várják az alkotók, 14 órakor pedig a nagyközönség számára is nyilvános előadást tartanak.

Kép: https://szinhaz.org

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
színház

Nyomokban Sexpírt is tartalmaz Nyomokban Sexpírt is tartalmaz
A Kertész utcai Shaxpeare-mosó az Örkény Színház előadásában
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Interjú Bodó Viktorral a pályakezdésről, a Szputnyikról és a külföldi jelenlétről

Más művészeti ágakról

irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
irodalom

Hogyan beszéljünk a jelenről Hogyan beszéljünk a jelenről
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 6. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés