bezár
 

színház

2019. 09. 30.
Hangyák címmel interaktív produkciót mutat be a dán Secret Hotel a Margitszigeten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hangyák címmel interaktív produkciót mutat be a dán Secret Hotel a Margitszigeten Hangyák címmel mutatja be a dán Secret Hotel interaktív produkcióját október 5-én, szombaton a Margitszigeten.

A Hangyák (Walking Lecture on Ants) a színház és a természettudomány találkozása. A kilencvenperces séta során megtapasztalható, milyen az élet a Földön az egyik legkisebb és legősibb rovar szemszögéből. Nem kell mást tenni, csak csatlakozni és együtt sétálni az előadás többi résztvevőjével a Margitszigeten. A hangyák életmódja, bámulatos építményei és közösségük sok hasonlóságot mutat az emberi társadalmakkal, így életük vizsgálata különleges kutatási hátteret biztosított a Secret Hotel alkotóinak és ötletgazdáinak, akik hanginstallációkkal teli programot készítettek a résztvevők számára. A közönség társalkotója a produkciónak, saját élményei szerves részét képezik az előadásnak, amely során nem csak passzív nézőként ülnek egy színpad előtt, hanem a természetben tapinthatnak és ízlelhetnek is adott pillanatokban. Az előadás fontos része, hogy a néző egyenrangú az előadókkal, jelenléte és részvétele aktívan befolyásolja az előadást.

Szkéné színház

A Secret Hotel társulatát Christine Fentz és Synne Behrndt alapította 1999-ben Aarhusban, Dániában. A társulat részvételi színházi előadásokat készít. Produkcióikat egy titkokkal teli hotelhez hasonlítják, amelyben különböző, megismerhető terek rejlenek, csak be kell nyitni a megfelelő ajtón - áll az ismertetőben. A Hangyák című előadásuk alkotásánál is fontos volt, hogy a figyelem központjában a környezet álljon. Az ember és környezete téma több előadásukban is megjelenik, köztük a magyar művészekkel együtt készülő Beeezzz/Méhek című produkcióban. A társulat művészei együtt gondolkodnak a körülöttünk lévő világ és az ember kapcsolatán.

A Hangyák című előadásnak Budapesten a Margitsziget ad teret, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad találkozási ponttal. Október 5-én, szombaton 11 órakor a szakmai közönséget várják az alkotók, 14 órakor pedig a nagyközönség számára is nyilvános előadást tartanak.

Kép: https://szinhaz.org

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Érzelmeink labirintusában Érzelmeink labirintusában
A Tévedések vígjátéka a gyulai Tószínpadon
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
színház

Ordító sokaság Ordító sokaság
Színház a karanténból: Jane Eyre színházban és neten 2 in 1

Más művészeti ágakról

Pablo Larraín: Ema
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A zenéért és a közönségért A zenéért és a közönségért
Interjú Oláh Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, koncertmesterrel sikerről és korunk zenei piacának követelményeiről
Eszmefuttatás a iamyank Ensemble Live at CAFe Budapest lemezéről
Andrew Rossi: Az igazság nyomában: Félretájékoztatás és az álhírek ára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés