bezár
 

zene

2019. 10. 01.
Októberben ismét Jazzy Fesztivál Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Októberben ismét Jazzy Fesztivál Budapesten Idén is várja az érdeklődőket a Jazzy Fesztivál, amelyet október 4-én és 5-én rendeznek Budapesten a MOM Kulturális Központban.

Az idei fesztivál a Paloznaki Jazzpiknikkel közös szervezésben valósul meg. Október 4-én Gájer Bálint, nagyzenekaros felállásban lép színpadra. Gájer Bálint műsora a klasszikus swing daloktól kezdve a latinos lüktetésű szerzeményeken át egészen a popdalokig terjed. Utána a jazz, a swing és a latin ritmusok egyvelegével lép színpadra a Club Des Belugas feat Anna Luca. Az együttes a nujazz műfajának leghíresebb képviselője világszerte, egyedi módon kombinálják az electro, a lounge és a nujazz stílusokat a brazil beats, a swing és az 1950-es, 1960-as, 1970-es évek afroamerikai zene elemeivel. A Jazzy Fesztivál koncertjén az együttes kiegészül Anna Luca svéd-német származású énekesnővel, a nemzetközi jazz szcéna egyik friss felfedezettjével, aki több alkalommal lép fel a Club des Belugas-szal közösen.

Október 5-én az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak & Smaak Live Band zenél a közönségnek. A holland trió néhány év alatt nagy karriert futott be: játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, így például a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiválokon. Koncertjeik során keverik az élőzenét és a DJ-szetteket. A holland formáció előtt a Kéknyúl Hammond Band játszik, amely a magyarországi színtéren egyedülálló felállásban játszik orgonás jazzfunkbluest. Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs - védjegyének számító - Hammond orgonajátékát Andy Hefler karakteres éneke egészíti ki. A műsor javát saját szerzeményeik alkotják, amelyet néhány klasszikus feldolgozása tesz teljessé. Mint írják, a szombati koncertre csak állóhely vásárolható, kivéve a VIP jegyeket.

Kép: a Kraak & Smaak facebookjáról.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés