bezár
 

irodalom

2019. 10. 08.
Csütörtökön kezdődik a Margó Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön kezdődik a Margó Fesztivál A változatos irodalmi programok, koncertek mellett több mint negyven kiadó mutatja be újdonságait az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron csütörtöktől vasárnapig a Várkert Bazárban.

Valuska László fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: az őszi Margó Fesztiválon négy napon át változatos programokon keresztül ismerheti meg a közönség a hazai irodalmi élet legizgalmasabb újdonságait. Így a rendezvényen mutatja be legújabb könyvét többek között Bödőcs Tibor, Nádas Péter és Krasznahorkai László is - tette hozzá.

A rendezvényen szerepelnek megjelenéstől függetlenül is érdekes események, így a programot koncertek, felolvasószínházi előadások vagy az irodalom- és olvasásnépszerűsítő beszélgetéssorozat, a Margó Extra is gazdagítja. Az eseményen ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az "izgalmas" első könyves szerzőkre - mondta.

Ott Anna a Margó Extra szerkesztője azt hangsúlyozta, hogy az esemény nemcsak egy irodalmi fesztivál, ahol beszélgetéseket és könyvbemutatókat lehet hallgatni, hanem olyan helyszín, ahová kitelepülnek a magyar kiadók és elhozzák a közönségnek friss megjelenéseiket. A legújabb köteteket ebből az alkalomból nagy kedvezménnyel árusítják majd a kiadók standján - tette hozzá.

A programok közül kiemelte még, hogy a MargóFakton gimnazistáknak tartanak rendhagyó irodalomórákat beszélgetésekkel, felolvasásokkal, a tanárokat pedig workshoppal várják.

A Prae Kiadó programjai, könyvei a Margón
A Margón a Prae Kiadó újdonságai is megjelennek, saját standon. Molnár T. Eszter Teréz, vagy a test emlékezete című regényéről Péterfy Gergely beszélget a szerzővel október 11-én este 8 órától a Kazamataszínpadon. Péntek este 7 órakor  Pintér Tibor találkozik az érdeklődőkkel A harmónia tébolya című történelmi krimije kapcsán, Zemlényi Attila Csonthéj című verseskötetéről 18:30-tól beszélget a Prae standjánál, L. Varga Péter Más tartományok. Változatok fiktív és valós terekre című tanulmánykötetéről 18 órától. Megjelenik még ezen felül a Hallgatás. Poétika, politika, performativitás (szerk. Fodor Péter, Kulcsár-Szabó Zoltán, L. Varga Péter, Palkó Gábor) című antológia, valamint Szabó Attila A valós színterei című színháztudományos könyve. Kapható lesz továbbá új könyvként Görömbölyi Dávid Haverok, buli, Buddha című regénye, illetve "Nincs vége. Ez a befejezés." - Tanulmányok Esterházy Péterről (szerk. Lőrincz Csongor, L. Varga Péter, Palkó Gábor) című tanulmánykötet.

Kép forrása: Margó Fesztivál

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap
irodalom

Sok otthonom van Sok otthonom van
Kun Árpáddal a PesTexten Juhász Anna beszélgetett a Petőfi Irodalmi Múzeumban
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra

Más művészeti ágakról

Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés