bezár
 

art&design

2019. 10. 18.
Kortárs fotókiállítás: The Freezing Moment from a Specific Angle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs fotókiállítás: The Freezing Moment from a Specific Angle Mik az analóg és a digitális képkészítés lehetőségei, és mik a befogadás lehetséges státuszai egy olyan túldigitalizált társadalomban, ahol a képzelet és a valóság közötti határmezsgye egyre könnyebben vonható kétségbe, ahol a képáradatban figyelmünk felkeltése egyre nehezebb feladattá válik, és ahol a képek jelentéstartománya a fotográfia terét radikálisan kiterjesztő új formai határok megjelenésével még differenciáltabb lesz? Klasszikus kérdések a kortárs fotográfia jelenével és jövőjével kapcsolatban.

A Société Budapest harmadik csoportos kiállításán a kortárs magyar fotográfia fiatal és feltörekvő tehetségei mutatkoznak be legújabb munkáikkal. A szubjektív válogatás elsősorban képzőművészeti szemmel közelít a fotográfiához egy nem tradicionális kurátori koncepció mentén a túlverbalizálás elkerülésének igényével.

A 10 tehetséges alkotótól olyan képpárokat, sorozatokat vagy egyedi darabokat láthat a kiállításon a közönség, amelyek rámutatnak a fotográfia műfajának érzéki, poétikus és magával ragadó tulajdonságára hol kortárs képkészítési technikák, hol tradicionális megközelítések alkalmazásával, amelyek csak tovább növelik kíváncsiságunkat alkotói praxisok teljes felfedezésére.

Kiállító művészek:
Bilak Krysztyna, Biró Dávid, Éder Krisztián, Filkey Áron, Geibl Kata, Ember Sári, Kiss Imre, Móró Máté – Szántó Borbála, Pósalaki Anett, Varga Marietta.

HIRDETÉS

banner

Szatellit kiállítás: WILLING TO SEEM // Rácz Rebeka

Kurátor: Sárvári Zita

A megnyitó 2019. október 31. 19:00 órakor lesz a Société Budapestben (Sas utca 15., Budapest, 1051)

Az esemény facebook oldala ITT található. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron
art&design

A kivi ízű sárga C betű A kivi ízű sárga C betű
Látni a hangokat és ízlelni a színeket: a szinesztézia egy neurológiai jelenség, amely időről-időre inspirálta legnagyobb művészeinket

Más művészeti ágakról

Kamaszlélektan szépirodalmi köntösben
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása
irodalom

Mitől tudsz olyan édes lenni, mint a méz? Mitől tudsz olyan édes lenni, mint a méz?
Kálmán C. György: „Dehogyis terem citromfán”. Irodalomelméleti írások. Balassi Kiadó, Budapest, 2019, 240 oldal, 2600 Ft


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés