bezár
 

art&design

2019. 10. 18.
Kortárs fotókiállítás: The Freezing Moment from a Specific Angle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs fotókiállítás: The Freezing Moment from a Specific Angle Mik az analóg és a digitális képkészítés lehetőségei, és mik a befogadás lehetséges státuszai egy olyan túldigitalizált társadalomban, ahol a képzelet és a valóság közötti határmezsgye egyre könnyebben vonható kétségbe, ahol a képáradatban figyelmünk felkeltése egyre nehezebb feladattá válik, és ahol a képek jelentéstartománya a fotográfia terét radikálisan kiterjesztő új formai határok megjelenésével még differenciáltabb lesz? Klasszikus kérdések a kortárs fotográfia jelenével és jövőjével kapcsolatban.

A Société Budapest harmadik csoportos kiállításán a kortárs magyar fotográfia fiatal és feltörekvő tehetségei mutatkoznak be legújabb munkáikkal. A szubjektív válogatás elsősorban képzőművészeti szemmel közelít a fotográfiához egy nem tradicionális kurátori koncepció mentén a túlverbalizálás elkerülésének igényével.

A 10 tehetséges alkotótól olyan képpárokat, sorozatokat vagy egyedi darabokat láthat a kiállításon a közönség, amelyek rámutatnak a fotográfia műfajának érzéki, poétikus és magával ragadó tulajdonságára hol kortárs képkészítési technikák, hol tradicionális megközelítések alkalmazásával, amelyek csak tovább növelik kíváncsiságunkat alkotói praxisok teljes felfedezésére.

Kiállító művészek:
Bilak Krysztyna, Biró Dávid, Éder Krisztián, Filkey Áron, Geibl Kata, Ember Sári, Kiss Imre, Móró Máté – Szántó Borbála, Pósalaki Anett, Varga Marietta.

Szatellit kiállítás: WILLING TO SEEM // Rácz Rebeka

Kurátor: Sárvári Zita

A megnyitó 2019. október 31. 19:00 órakor lesz a Société Budapestben (Sas utca 15., Budapest, 1051)

Az esemény facebook oldala ITT található. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Egy utópia újrafelfedezése Egy utópia újrafelfedezése
Mattis Teutsch – Avantgárd és konstruktív realizmus című kiállításáról
art&design

Otthonuk a Bábszínház Otthonuk a Bábszínház
Tiltottak menedéke: Művészek az Állami Bábszínház műhelyében
art&design

A blöffben nem hiszek A blöffben nem hiszek
Interjú Szűcs Attilával az alkotási folyamatról, a galériák szerepéről, hazai és külföldi művészeti terekről

Más művészeti ágakról

irodalom

Két fél arc Két fél arc
Nemes Anna: Előled, Noran Libro Kiadó, 2019.
Todd Haynes: Sötét vizeken
Színház otthonról – A salemi boszorkányok a londoni Old Vicből
Interjú Vörös Szilvia énekművésszel az útjáról a győri Konzervatóriumtól a Bécsi Staatsoperig


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés