bezár
 

színház

2019. 10. 18.
Hruscsov Pincére voltam Budapesten
Vörös István darabja az Óvóhelyen
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Október 29-én Budapesten látható Vörös István Hruscsov pincére voltam című produkció Kaj Ádám rendezésében.

"Hrabal Őfelsége pincére voltam című klasszikusának elképzelt folytatása. 1969-ben járunk egy prágai étteremben, amit mindig a történelem keresztel át. Itt dolgozik Marcella, a pincérnő, aki egy kis nemzet nevében emlékezik a boldog békebeli időkre, és közben írókról, császárokról és párttitkárokról mesél" - olvashatjuk az előadás ismertetőjében.

Szkéné színház

A szállodában dolgozó Marcella elbeszélésein keresztül megelevenedik előttünk egy 60-as évekbeli történet a Párizs, Berlin és Moszkva szállóban. Közben a Hrabal-mű karaktereinek, Ditének és Skriváneknek titkaira is ráláthatunk. Az alkotókat érdekelte Csehország irodalma és színházi világa, írja Tóth Anett beszámolójában. Az egyszerű díszletű, álomszerű képekkel tűzdelt előadást szeretik nem szokványos színházi körülmények között előadni. (Erre remek példa a Szeged vízi színházában tartott előadásuk.)

Marcellát Tarjányi Krisztina Irma, Karel Gottot Ótott Ferenc alakítja. Az előadás másik színésznője, Lanner Katalin több szerepben is feltünik: Hrabaléban, Hruscsovéban és Skrivánek úréban. A látványt Pipei Borbála tervezte.

Az esztergomi társulat előadása, október 29-én, 19:30 órától látható a budapesti Óvóhelyen (Bartók Béla út 60.).

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Ódon szöveg, modern látvány: mit kezdjünk ma Bánkkal? Ódon szöveg, modern látvány: mit kezdjünk ma Bánkkal?
Katona József Bánk bánja a Kamrában
Interjú Kovalik Balázzsal aktuális munkáról, a fiatalok lehetőségeiről, a szakma működéséről és helyéről Magyarországon
Familie Flöz a CAFé-n
színház

Boncasztal és polgári szalon: az önzés terei Boncasztal és polgári szalon: az önzés terei
Hegymegi Máté Molière-rendezése a Radnóti Színházban

Más művészeti ágakról

Tom Hooper: Macskák
art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
irodalom

A börzsönyi tisztástól az Óvóhelyig A börzsönyi tisztástól az Óvóhelyig
A Kóspallagi Írótanya bemutatkozása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés