bezár
 

art&design

2019. 10. 25.
Álovits Bálint kiállítása a TOBE Gallery-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Álovits Bálint kiállítása a TOBE Gallery-ben Szélsőséges természeti körülmények között kutatják az emberi alkalmazkodóképesség határait Álovits Bálint fotográfiái, melyekből Acclimate címmel a budapesti TOBE Gallery rendez kiállítást csütörtöktől, a Fotóhónap2019 rendezvénysorozat keretében.

 

Álovits Bálint a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia alapképzésén diplomázott . Kezdeti munkáira erős befolyást gyakorolt a modern építészet és a Düsseldorfi Iskola. Ezek után a londoni Central Saint Martins fotográfia és filozófia mesterszakán tanult, ahol 2019-ben szerzett diplomát. MA tanulmányai óta a fotózás mellett installációkkal kezdett kísérletezni. Munkái rendszeresen szerepelnek nemzetközi csoportos kiállításokon, aukciókon és művészeti vásárokon Budapesten, Londonban, New York-ban, Milánóban és Chilében; valamint különböző magazinokban és online publikációkban is megjelentek világszerte.

Az Acclimate projekt célja, hogy bemutassa, miként formálódik lakottá a föld egy olyan területe, ahol alapvetően nem adottak a feltételek az emberi élet kialakítására. Álovits Bálint képei hűen szemléltetik, hogy az ember hogyan alkalmazkodik a szélsőséges természeti körülményekhez, miként formálja át mesterségesen a nyers természetet, miközben kölcsönhatásba kerül vele - közölte az MTI-vel a TOBE Gallery.

A külső szemlélő számára az Acclimate projekt helyszínei földöntúli tájakra emlékeztethetnek, ahol a természet nagysága megkérdőjelezhetetlen. Ezen erő és a mindennapi tárgyak közti különbség szintén szürreálisan hat a nézőre. Mindemellett az Acclimate képei a természet és az ember békés együttélését tárják a látogató elé, elgondolkodtatva ezzel az ember alkalmazkodóképességéről - áll a tárlat ajánlójában.

Álovits Bálint kiállítása november 23-ig látható a Bródy Sándor utcai TOBE Gallery-ben.

Kép forrása: itt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Felesleges Pillangó Felesleges Pillangó
Urbán Tamás kiállítása a Capa Központban
art&design

Múlt és jövő kéz a kézben Múlt és jövő kéz a kézben
Kiállítás nyílt Pécsett a japán keramikus Óhi Tosio Csózaemon munkáiból
art&design

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről
art&design

Ne tegyétek reám... Ne tegyétek reám...
Havas Ádám nyitóbeszéde Trapp Dominika kiállításához

Más művészeti ágakról

Mesék a Kolibriből a járvány idején
Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés