bezár
 

art&design

2019. 10. 25.
Álovits Bálint kiállítása a TOBE Gallery-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Álovits Bálint kiállítása a TOBE Gallery-ben Szélsőséges természeti körülmények között kutatják az emberi alkalmazkodóképesség határait Álovits Bálint fotográfiái, melyekből Acclimate címmel a budapesti TOBE Gallery rendez kiállítást csütörtöktől, a Fotóhónap2019 rendezvénysorozat keretében.

 

Álovits Bálint a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia alapképzésén diplomázott . Kezdeti munkáira erős befolyást gyakorolt a modern építészet és a Düsseldorfi Iskola. Ezek után a londoni Central Saint Martins fotográfia és filozófia mesterszakán tanult, ahol 2019-ben szerzett diplomát. MA tanulmányai óta a fotózás mellett installációkkal kezdett kísérletezni. Munkái rendszeresen szerepelnek nemzetközi csoportos kiállításokon, aukciókon és művészeti vásárokon Budapesten, Londonban, New York-ban, Milánóban és Chilében; valamint különböző magazinokban és online publikációkban is megjelentek világszerte.

Az Acclimate projekt célja, hogy bemutassa, miként formálódik lakottá a föld egy olyan területe, ahol alapvetően nem adottak a feltételek az emberi élet kialakítására. Álovits Bálint képei hűen szemléltetik, hogy az ember hogyan alkalmazkodik a szélsőséges természeti körülményekhez, miként formálja át mesterségesen a nyers természetet, miközben kölcsönhatásba kerül vele - közölte az MTI-vel a TOBE Gallery.

A külső szemlélő számára az Acclimate projekt helyszínei földöntúli tájakra emlékeztethetnek, ahol a természet nagysága megkérdőjelezhetetlen. Ezen erő és a mindennapi tárgyak közti különbség szintén szürreálisan hat a nézőre. Mindemellett az Acclimate képei a természet és az ember békés együttélését tárják a látogató elé, elgondolkodtatva ezzel az ember alkalmazkodóképességéről - áll a tárlat ajánlójában.

Álovits Bálint kiállítása november 23-ig látható a Bródy Sándor utcai TOBE Gallery-ben.

Kép forrása: itt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés