bezár
 

film

2019. 11. 06.
17. MittelCinemaFest - Olasz Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
17. MittelCinemaFest - Olasz Filmfesztivál Tizennégy friss olasz filmet mutat be szerdától november 16-ig három magyar városban a 17. MittelCinemaFest - Olasz Filmfesztivál.

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecitta által szervezett fesztivál a legfrissebb olasz filmtermésből válogat. Az eredeti nyelven, magyar felirattal vetített alkotásokat a budapesti Puskin és Tabán mozikban, valamint részben a szegedi Belvárosi moziban és a debreceni Apolló moziban mutatják be - közölte a fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója.

Gian Luca Borghese elmondása szerint a válogatás szeretne átfogó képet nyújtani a mai olasz filmművészetről, megmutatni, hogy az olasz mozi miként és mennyiféle módon közelítik meg a mai Olaszországot.

A MittelCinemaFest ezért nagyobb részt olyan filmeket mutat be, amelyekkel máskor nem találkozhat a közönség a magyar mozikban, bár néhány alkotást Magyarországon is forgalmaznak majd - jegyezte meg.

Gian Luca Borghese felhívta a figyelmet arra is, hogy több vetítésen a filmek alkotóival is találkozhat a közönség.

A program többek között olyan filmeket kínál, mint az idei Berlinalén díjat nyert Dafne és a Roberto Saviano regénye alapján készült Ragadozók, a több fesztiválon is méltatott Az én lányom, a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott Anyaság vagy Olaszország idei Oscar-nevezettje, Marco Bellocchio legújabb alkotása, Az első áruló.

A mai olasz mozi egyik legfontosabb alkotójaként számon tartott Bellocchio a közelmúlt történelmének sötét évtizedeit eleveníti fel maffiatörténetében. A film központi alakja egy korábbi maffiózó, Tommaso Buscetta, akinek tanúvallomásával segített térdre kényszeríteni a szicíliai Cosa Nostrát - szólt a fesztivált nyitó alkotásról Gian Luca Borghese.

Premier előtt lesz látható a részben Magyarországon készült Medvevilág Szicíliában című egész estés rajzfilm, valamint a magyar származású olasz író, Giorgio Pressburger A fehér közök törvénye című regényének filmes adaptációja.

Gian Luca Borghese felhívta a figyelmet arra is, hogy több vetítésen a filmek alkotóival is találkozhat a közönség.

A filmek egy részét Szegeden és Debrecenben is vetítik majd.

Kép forrása itt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Noah Baumbach: Házassági történet
Peter Jackson: Akik már nem öregszenek meg
Bagota Béla: VALAN
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról

Más művészeti ágakról

színház

A kritikus lét elviselhetetlen könnyűsége A kritikus lét elviselhetetlen könnyűsége
Ön/kritikusan a kritikáról beszélgetés a Három Hollóban 2020. január 14-én
art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
irodalom

A börzsönyi tisztástól az Óvóhelyig A börzsönyi tisztástól az Óvóhelyig
A Kóspallagi Írótanya bemutatkozása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés