bezár
 

irodalom

2019. 11. 14.
25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár Több száz program várja az érdeklődőket a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, amely a romániai magyarság legnagyobb könyvszemléjének számít - közölték szerdán a szervezők.

A marosvásárhelyi Nemzeti Színházban zajló könyvvásár csütörtökön nyílik meg és vasárnapig tart. Csütörtökön délelőtt 10 órakor Balázs Imre József és a Navarra Dance táncosai tárják szélesre a színház kapuit, ezzel hivatalosan is megnyitva a negyedszázados szemlét.

Több mint 40 stand, több ezer kötet és több mint 100 program várja a látogatókat a seregszemlén, ahol az erdélyi és magyarországi könyvkiadás legfrissebb kiadványait lehet megvásárolni. A szervezők színházi programokkal, koncertekkel, író-olvasó találkozókkal, gyerekfoglalkozásokkal és számos irodalmi programmal várják a közönséget.

A 25 éves vásár irodalmi évfordulók bűvöletében telik. Az idén 60 éves Kovács András Ferenc költő előtt tisztelegve csütörtök este fél nyolctól a Sebő Együttes áll színpadra a Kossuth-díjas szerzővel és annak Árdéli szép tánc címet viselő kötetének megzenésített verseivel. Vasárnap délelőtt 11 órától pedig Jack Cole dalai kelnek életre Fazekas Ernő, Márton Lóránt és Nagy Csongor előadásában. Szintén évfordulóhoz kötődik Bogdán Zsolt Ady-estje, a költő halálának századik évfordulója alkalmából kelnek életre a lázadó költő versei a kolozsvári színművész tolmácsolásában. A vásár vendége lesz a 70 éves Balla Zsófia is, aki két kötetét mutatja be.

Az irodalmi programok keretében Prózaajándék Vásárhelynek címmel Darvasi László, Grecsó Krisztián, Láng Zsolt, Németh Gábor és Vida Gábor irodalmi estet tart Gáspárik Attila és Szegő János moderálásában. Közreműködnek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészei. Szombat délelőtt Darvasi László, Grecsó Krisztián, Németh Gábor, valamint Szegő János várja irodalmi matinéra a látogatókat.

Szombaton este 7 órától Marie Jones Kövek a zsebben című színdarab látható Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter előadásában.   A vásár vendége lesz még Borsodi L. László, Elek Tibor, Fekete Vince, Győrfi Kata, Karácsonyi Zsolt, Keresztesi József, Király Kinga Júlia, Markó Béla, Mészáros Sándor, Rét Viktória, Sárközy Bence, Szávai Géza, Szűcs László, Tamás Dénes és Tibori Szabó Zoltán. Velük az Irodalmi Kávéházban, illetve író-olvasó találkozók, dedikálások alkalmával találkozhat a közönség.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bodor Ádám – Sinistra körzet
irodalom

Az élőknek sem könnyű Az élőknek sem könnyű
Han Kang: Nemes teremtmények, Jelenkor, 2018.

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés