bezár
 

art&design

2019. 11. 16.
Felöltözni egy vásár alatt
Vasárnap startol a 13. markett a Lumen Kávézóban
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Felöltözni egy vásár alatt November 17-én, vasárnap déltől újra a magyar tervezőké a főszerep a Lumen Kávézóban. A markett az egyik leghangulatosabb és barátságosabb dizájnvásár, ahol a tervezők maguk állnak a standjuk mögött. Nem is akármilyen holmikkal az asztalon!

A markett egy olyan független kezdeményezésként indult, amelynek célja, hogy kevésbé ismert, feltörekvő dizájnereket invitáljon közös piacozásra. Találunk itt kerámiát, egyedi ékszert, zineket is, sőt az sem ritka, hogy spontán tetoválásokat is szerezhetünk egy-egy grafikustól. A vásár közösségépítő szerepe sem elhanyagolható, több tervező nyitott azóta közös műhelyt, vagy kezdett közös projektbe.

Katona Évától, az ëviköt tervezőjétől kedves kötött sapkákat és fülvédőket vehetünk a hidegebb téli napokra gondolva. A vásáron pedig bőven találni olyan tervezőket, akiknek fontos a környezettudatosság. Az Artkores például műanyag flakonokból készít ékszereket, Ferencz Borbála pedig olyan helyeken tűnik fel különleges ruháival, mint a lengyel Vogue, vagy a Rolling Stones magazin. A Pleasure is pretty övtáskák mellett fülvédőkkel is készül, amik maradékanyagokból készültek és pihepuhák. 

Pleasure is pretty fülmelegítő és I K I I K I gyűrűk

Pleasure is pretty fülmelegítő és I K I I K I gyűrűk

A Xanax feliratú póló sokaknak ismerős lehet a Smörgas Clothes-tól, de újabban kis neszeszereket is csinálnak, amik valaha mirelitzöldséges zacskók voltak. Nandi pasztellpólói egyediek és elegánsak, és persze nem lehet elmenni a „Not your aranyvirágszál” feliratú pulcsi mellett sem, amit a Verkstaden csodálatos tervezői festettek secondhand pulóverekre, tőlük még nagy kedvencem a „Fázok” feliratú sapka.

Sok dizájnvásárral ellentétben itt megtalálhatók zinek és könyvek is, a Hurrikan press, a BPZines, az Élő-halott  és a Háttérzaj is képviselteti magát, így senki nem marad olvasnivaló vagy éppen mémes matrica nélkül. A szervezők gondoltak a lakások otthonosabbá tételére is, beszerezhetünk egy szép teáskészletet Lakatos Ábeltől, de ha égető vágyat érzünk, hogy megvegyünk egy porcelán-cigisdobozt, vagy túrórudit, akkor az is találunk Rácz Rebeka, a Rebu Ceramics tervezőjének standján. Virageknal pedig az önelfogadást hirdető pólói mellett printekkel is készül, amik otthonosabbá tehetik a szobák falát.

SAPI gyűrű

SAPI gyűrű

Nem csak újrahasznosított ékszerek vannak itt, hanem ezüstből készültek is, amik akár karácsonyi ajándéknak is tökéletesek. SAPI aranyos ékszerei visszafogottak és játékosak, egyedi kéréseket is szívesen megvalósít, az I K I I K I tervezői pedig kitűnnek bárhol felismerhető stílusukkal.

Hogy legyen mibe pakolni a sok jóságot, táskákat is találni a vásáron. Egyrészt majd minden tervező készül jobbnál-jobb feliratokkal ellátott vászontáskákkal („Aki fél, az menjen inkább cukrászkisasszonynak” – Verkstaden, „Utálom az irodalmat, és a zene is szar” – Háttérzaj), de aki tartósabbra vágyik, az szert tehet Racka gyönyörű és tartós hátizsákjainak egyikére is.

A vásár amellett, hogy remek ajándék-lelőhely, lehetőséget ad arra is, hogy beszélgethessünk a tervezőkkel, és ettől a bensőséges hangulattól válik nagyon egyedivé és szerethetővé.

nandi póló

Az esemény itt található a facebookon.

A következő vásáron kiállítanak:

Rebu Ceramics (kerámiák)

nandi (egyedi ruhák és kiegészítők)

Lakatos Ábel ceramics (kerámiák)

Verkstaden (ruházat)

Pleasure is pretty (kiegészítők)

Racka (valódi bőr hátizsákok)

ëviköt (kötött kiegészítők)

Artkores (újrahasznosított ékszerek)

I K I I K I (ékszerek)

SAPI (ezüst ékszerek)

Smörgås Clothes (ruházat)

Háttérzaj (irodalmi zinek, matricák, kiegészítők)

Hurrikan press (zinek, könyvek)

Ferenc Borbala (újrahasznosított ruhák)

BPZines (zinek)

virágéknal (ruházat és kiegészítők)

Élő-halott (zenei-grafikai zine)

Kiemelt kép forrása: virágéknal

nyomtat

Szerzők

-- Fehér Enikő --

1997, ír, olvas, rádiózik, háttérzajong. Meghalni ráér.


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés