bezár
 

színház

2019. 11. 21.
Rejtélyes viszonyok a Thália Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója, a Rejtélyes viszonyok című előadás november 23-tól állandó budapesti előadóhelyet kap a Thália Színházban.

Lövések dördülnek egy eldugott norvég szigeten, ahol a Nobel-díjas író Abel Znorko a világtól elvonultan él. A zseni magányát Erik Larsen kisvárosi újságíró zavarja meg, akinek az író hosszú évek óta először, valamiért mégis hajlandó interjút adni. De hamarosan kiderül, hogy ez a riporter nem elégszik meg a közhelyes válaszokkal. Larsen, újságíróktól szokatlan elszántsággal igyekszik kideríteni, ki az a titokzatos H. M., akinek Znorko a „Be nem vallott szerelem” című regényét ajánlotta… A szokványos kérdésekkel és okoskodásokkal induló riport során azonban egyrekülönösebb titkok derülnek ki egy cseppet sem hétköznapi szerelmi kapcsolatról.

A francia származású szerzőt - aki Diderot metafizikájából szerzett filozófiai doktorátust - leginkább színdarabjai és forgatókönyvei alapján tartják számon. Közel húsz művét állították már színpadra, több mint harminc országban, és négy nagyjátékfilm forgatókönyvének szerzője, melyek közül a magyar közönség a Velencei fesztivál közönségdíjával jutalmazott Moniseur Ibrahim és a Korán virágait, vagy a Diderot életéből készült A szabadgondolkodót a hazai mozikban is láthatta.

Szkéné színház

Szereplők: Hirtling István, Lábodi Ádám
Rendező: Kolos István

Jegyinformáció: http://www.thalia.hu/index.php/main/program/rejtelyes-viszonyok_3356

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés