bezár
 

zene

2019. 11. 23.
Fellép a Delain a Barba Negrában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fellép a Delain a Barba Negrában Budapesten, a Barba Negra Music Clubban ad koncertet vasárnap a Delain. A holland szimfonikus metálzenekar alapcsapata legújabb dalát, a közelgő hatodik albumot felvezető One Secondot is bemutatja - közölte a szervező Hammer Concerts.

A 2002-ben Zwolléban alakult, története során számos tagcserén átesett zenekar eddig öt stúdióalbumot készített, a legutóbbi, a Moonbathers 2016-ban jelent meg. Az egyedi hangzású, dallamos metált játszó Delain az elmúlt másfél évtizedben turnézott a Nightwish, a Sabaton, a Within Temptation társaságában, és olyan rangos fesztiválokon játszott, mint a Wacken, a Graspop, a Download vagy a Fortarock.

A Delain idén februárban egy négy új dalt és tíz koncertfelvételt tartalmazó anyagot jelentetett meg Hunter's Moon címmel, ősszel indult európai turnéjuk, a The Masters of Destiny során pedig már legújabb dalukat, a One Secondot is játsszák. A csapat már többször játszott Budapesten, 2012-ben a Dieselben, három évvel később pedig a Club 202-ben.

A zenekarban az alapító Martijn Westerholt (billentyűs hangszerek) mellett Charlotte Wessels (ének), Otto Schimmelpenninck van der Oije (basszusgitár, vokál, hörgés), Timo Somers (gitár, vokál), Joey de Boer (dobok) zenél.

A kép forrása itt elérhető.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés