bezár
 

színház

2019. 11. 25.
Ismét látható lesz Budapesten a Tündöklő Jeromos című előadás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét látható lesz Budapesten a Tündöklő Jeromos című előadás Újra látható lesz Budapesten Tamási Áron Tündöklő Jeromos című drámája, amely egy erdélyi faluban játszódik az adventi időszakban; a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Maros Művészegyüttes produkcióját december 21-én mutatják be a József Attila Színházban.

Tamási Áron drámáját november 9-én telt ház előtt, nagy sikerrel mutatta be a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Maros Művészegyüttes a budapesti Nemzeti Színházban - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, az előadás idén számos szakmai fórumon aratott sikert, a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiválján, a mikházai Csűrszínházban, valamint a Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválján is elismerésben részesült.

Az előadás igazi főszereplője a nép, ezért a produkcióban kiemelkedő szerepe van a néptáncnak, a koreográfiának. A Maros Művészegyüttes és a Spektrum Színház közös munkája sajátos erdélyi hangvételben jeleníti meg Tamási Áron szellemiségét - olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, Tamási Áron drámája egy erdélyi faluban játszódik, adventi időszakban, a Tündöklő Jeromos egy egész közösség Megváltót váró keserűségét és reményeit, valamint a várakozásra hamis választ adó Jeromos történetét jeleníti meg. Tamási Áron rituális színháza az adventi időszakot idézi: a sötétségből a fény várásának, a régi rosszal való szembesülésnek és lezárásnak, valamint a jobb új év reményének és elhatározásának idejét.

Az előadás, Török Viola rendezésében, az ünnepek előtt, december 21-én látható újra Budapesten, a József Attila Színházban. A darabban Nagy István, Györffy András, György Károly, Farkas Sándor-Csaba, Márton Emőke-Katinka, Török László, Bíró Nimród-Olivér, Kásler Magda, Czikó Juliánna, Ruszuly Ervin, Török Attila, Duka Szabolcs, Szász Róbert, Kárp György, Tatai Sándor, Barabás Levente, Szász Péter és Szász Anna játszik.

Az előadás zeneszerzője, zenei szerkesztője Kelemen László, a koreográfia Horváth Zsófia munkája, a díszletet és a jelmezt Takács Tímea tervezte.

Kép: nemzetiszinhaz.ro

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés