bezár
 

színház

2019. 12. 13.
Bemutatóval készül az ArtificalMoon
Újonnan alakult a Műhold színházi társulat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatóval készül az ArtificalMoon Az ArtificialMoon - Műhold egy újonnan alakult budapesti angol nyelvű színházi társulat, amelynek nemzetközi csapatát színészek, rendezők és színházi szakemberek alkotják. A társulat modern darabokat visz színre, illetve klasszikusokat dolgoz fel angol nyelvű előadásaiban.

Eugene Ionesco: A kopasz énekesnő
angol fordítás: Donald Allen

Első produkciójuk Eugene Ionesco - A kopasz énekesnő című drámája, mely „jelen valóságunk abszurditását kristálytisztán, tűpontossággal tükrözi“ (Roderick Hill - rendező)

Szkéné színház

Az előadás legközelebb december 16-án látható a TRIP hajón, az angol nyelvű színházi program nyitó eseményeként.

Az esemény facebook linkje is megtekinthető.

Egy olyan világban, ahol az abszurditás (a hírekben, online és a közösségi médiában) annyira általánossá vált, hogy már a szemünk sem rebben, Eugene Ionesco klasszikus antijátéka továbbra is érvényes kritikát fogalmaz meg az emberiségről.

HIRDETÉS

banner

Egy nem túl távoli jövő. A normális fénnyel átszőtt tipikusan normális külvárosi estén valami még sincs rendben. A nüanszoknak vége. Az egymástól való elidegenedés elérte a csúcsot. A háborús lángok fényesen égnek. Mindenki első szóra fegyvert ránt. A józan ész tiszavirág életű. A paradicsomi naplemente nem más, mint egy YouTube-videó.

Egyeseket a felszínes anyagi problémák aggasztanak, amelyek megoldódásától várják a boldogságot, mások élete egyszerűen megtorpant, és nem látják a kiutat. Az egzisztenciális válság mindennapos jelenség, mint a hulladék kidobása. A kommunikáció kaotikussá vált. A valódi emberi kapcsolatok homályos emlékek csupán.

De mi még így is próbálkozunk, bár elfelejtettük, hogy mi is mindennek az értelme. Elveszítettük az időérzékünket. Nem beszélgetünk, csak vitatkozunk, és visszahúzódunk a biztonságosnak vélt pozícióinkba.

A képernyőn lemegy a nap. Most olyan, mint egy fekete lyuk. Ön is nevethet!

közös

Helyszín: TRIP Szilágyi Dezső tér, 2-es móló, Budapest, 1011

TRIPTRIP

Szereplők:
MRS. SMITH - Száger Zsuzsa; MR.SMITH - Roderick Hill; MRS.MARTIN - Gera Marina; MR.MARTIN - Boncz Adám; MARY - Levko Esztella; THE FIRE CHIEF- Alvar Crompbuoy

Díszlet, jelmez: Fazekas Veronika; Világítás: Bendi Ákos Illés; Zene: Hever Tamás; Grafikus: Marine Bodin; Fotó: Kovács JuJu; Produkciós asszisztens: Sissy Cui, Esztella Levko
Rendező: Roderick Hill

Külön köszönet a Műhely Alapítványnak. Az előadás angol nyelvű, magyar felirat nélkül.

Fotók: Kovács JuJu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Haláltól születésig Haláltól születésig
Requiem otthon: Mozart gyászmiséje Castellucci rendezésében
Knut Hamsun Éhség című regényének adaptációja a Trafóban, Nagy Péter István rendezésében
színház

A nagy átverőshow A nagy átverőshow
Jordi Galceran: Láncra vert szavak – az RS9 és a Neptun Brigád sokkoló, retraumatizáló, ébredésre serkentő koprodukciója
Interjú Veress Annával a német és a magyar színházi rendszer különbségeiről és hasonlóságairól, a dramaturgok pozíciójáról, alkotótársakról

Más művészeti ágakról

irodalom

(K) mint Kukorelly (K) mint Kukorelly
Cé cé cé pé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé, Budapest, Kalligram, 2019
Gyermekkönyv-illusztráció kiállítás online a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria oldalán
The Lazys: Tropical Hazards (2018)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés