bezár
 

színház

2019. 12. 13.
Bemutatóval készül az ArtificalMoon
Újonnan alakult a Műhold színházi társulat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatóval készül az ArtificalMoon Az ArtificialMoon - Műhold egy újonnan alakult budapesti angol nyelvű színházi társulat, amelynek nemzetközi csapatát színészek, rendezők és színházi szakemberek alkotják. A társulat modern darabokat visz színre, illetve klasszikusokat dolgoz fel angol nyelvű előadásaiban.

Eugene Ionesco: A kopasz énekesnő
angol fordítás: Donald Allen

Első produkciójuk Eugene Ionesco - A kopasz énekesnő című drámája, mely „jelen valóságunk abszurditását kristálytisztán, tűpontossággal tükrözi“ (Roderick Hill - rendező)

Szkéné színház

Az előadás legközelebb december 16-án látható a TRIP hajón, az angol nyelvű színházi program nyitó eseményeként.

Az esemény facebook linkje is megtekinthető.

Egy olyan világban, ahol az abszurditás (a hírekben, online és a közösségi médiában) annyira általánossá vált, hogy már a szemünk sem rebben, Eugene Ionesco klasszikus antijátéka továbbra is érvényes kritikát fogalmaz meg az emberiségről.

Egy nem túl távoli jövő. A normális fénnyel átszőtt tipikusan normális külvárosi estén valami még sincs rendben. A nüanszoknak vége. Az egymástól való elidegenedés elérte a csúcsot. A háborús lángok fényesen égnek. Mindenki első szóra fegyvert ránt. A józan ész tiszavirág életű. A paradicsomi naplemente nem más, mint egy YouTube-videó.

Egyeseket a felszínes anyagi problémák aggasztanak, amelyek megoldódásától várják a boldogságot, mások élete egyszerűen megtorpant, és nem látják a kiutat. Az egzisztenciális válság mindennapos jelenség, mint a hulladék kidobása. A kommunikáció kaotikussá vált. A valódi emberi kapcsolatok homályos emlékek csupán.

De mi még így is próbálkozunk, bár elfelejtettük, hogy mi is mindennek az értelme. Elveszítettük az időérzékünket. Nem beszélgetünk, csak vitatkozunk, és visszahúzódunk a biztonságosnak vélt pozícióinkba.

A képernyőn lemegy a nap. Most olyan, mint egy fekete lyuk. Ön is nevethet!

közös

Helyszín: TRIP Szilágyi Dezső tér, 2-es móló, Budapest, 1011

TRIPTRIP

Szereplők:
MRS. SMITH - Száger Zsuzsa; MR.SMITH - Roderick Hill; MRS.MARTIN - Gera Marina; MR.MARTIN - Boncz Adám; MARY - Levko Esztella; THE FIRE CHIEF- Alvar Crompbuoy

Díszlet, jelmez: Fazekas Veronika; Világítás: Bendi Ákos Illés; Zene: Hever Tamás; Grafikus: Marine Bodin; Fotó: Kovács JuJu; Produkciós asszisztens: Sissy Cui, Esztella Levko
Rendező: Roderick Hill

Külön köszönet a Műhely Alapítványnak. Az előadás angol nyelvű, magyar felirat nélkül.

Fotók: Kovács JuJu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
John a Latinovitsban
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés