bezár
 

színház

2019. 12. 17.
Emmi: minden színház megkapta a többlettámogatást
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Emmi: minden színház megkapta a többlettámogatást A kormány valóban szétosztotta a kultúrára szánt támogatását, melyből 500 millió forinttal több jutott a budapesti teátrumoknak, mint a korábbi években - tájékoztatta az MTI-hez eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkársága Budapest kultúráért felelős főpolgármester-helyettesét.

Minden fővárosi színház kapott támogatást, köztük a Katona József társulata is, ahol a mai napig semmilyen következménye nincs a Gothár-ügynek - áll a közleményben. A kormány a vidéki színházaknak mintegy 30 százalékkal, a független alternatív színházaknak mintegy 20 százalékkal nyújtott több forrást. A táncművészeti szervezetek kétszer, a zeneművészeti szervezetek pedig háromszor több támogatást kaptak, mint az előző esztendőben.

Szkéné színház

A kulturális tao-támogatást felváltó előadó-művészeti többlettámogatási rendszer alapvetően két elemből áll: egyrészt az alapműködést kiegészítő, igénybejelentésen alapuló támogatásból, másrészt a kiemelt kultúrpolitikai programok célzott dotációjából. Az állam nem cél nélküli forrást, hanem feladathoz kötött támogatást nyújt az új rendszerben.

Ezek feltételrendszerét a nyilvános felhívás tartalmazza: 2019-ben azok a regisztrált előadó-művészeti szervezetek igényelhettek támogatást, amelyek korábban a tao-támogatást ténylegesen felhasználtak. Ezeken túl az államtitkárság - a nagyszámú szakmailag indokolt kérelemre tekintettel - különösen indokolt esetben lehetőséget biztosított egyedi kérelem alapján, a fenti kritériumokon túl is támogatásra, amennyiben az unikális előadó-művészeti vállalások megvalósítását tűzte ki célul.

E méltányossággal a döntéshozó az előadó-művészeti szolgáltatások körének szélesítését és színesítését kívánta elősegíteni. A kiemelten értékteremtő szervezetek az előző évekhez képest magasabb támogatásban részesülnek, mivel feladatkörük is jelentősen bővül.

Az előadó-művészeti többlettámogatást kizárólag olyan szervezetek, alkotói közösségek kapták a 2019-es esztendőben, amelyek az előadó-művészet megújítása, fejlesztése érdekében nyújtottak be alaptámogatási kérvényt, tematikus pályázatot, vagy egyedi kérelmet, valamint azok a szervezetek, amelyek az Emmi fejezeti kezelésű előirányzatok gazdálkodási, kötelezettségvállalási és utalványozási szabályzatának  megfelelnek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

színház

Gravitáció? Legyőzve! Gravitáció? Legyőzve!
Hófödte álom - ősi cirkuszi mese
Shakespeare Amit akartok (Vízkereszt) a Szkénében
Interjú Láng Annamária színművésszel a külföldi színjátszásról, rendezőkről, idegen nyelvekről
Familie Flöz a CAFé-n

Más művészeti ágakról

Két Bohémélet rendezés az Operában
art&design

Au revoir, Au Revoir! Au revoir, Au Revoir!
Véget ért a fotókiállítás a BTM Vármúzeumában
Händel oratóriuma az Erkel Színházban, először az Opera műsorán
irodalom

Hogy néz ki a krimiíró, ha nő? Hogy néz ki a krimiíró, ha nő?
Egy női krimiíró mindennapjai 3.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés