bezár
 

zene

2020. 01. 15.
Oláh Krisztián Quartet lemezbemutató a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Oláh Krisztián Quartet lemezbemutató a Müpában Az Oláh Krisztián Quartet első nagylemeze 2020. február 7-én jelenik meg a Müpa bemutató keretében, ahol Rick Margitza, világhírű tenorszaxofonos, Miles Davis egykori muzsikus társa lesz a zenekar vendége.

Oláh Krisztián ifjú zongoravirtuóz quartetje hiánypótló a hazai- és a nemzetközi jazz platformon egyaránt.

Elsőként kapott magyar zenész meghívást a washingtoni Thelonius Monk Institute nemzetközi jazz versenyére Oláh Krisztián személyében 2018 decemberében, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája versenyzett, 2015-ben pedig a Montreux-i Nemzetközi Jazz-zongoraverseny harmadik helyezettje volt.

A Washingtonban és New Yorkban eltöltött időszak meghatározó volt a fiatal zeneszerző attitűdjére, amelynek hatására megalapította az Oláh Krisztián Quartetet. A friss, komplex hangzásvilágot tükröző zenekarban hozzá hasonló talentumok társulnak: ifj. Oláh Kálmán (szaxofon), Orbán György (nagybőgő), Serei Dániel (dob).

Az Oláh Krisztián szerzeményeiből álló At The Back Of My mind című első albuma 2020. február 7-én jelenik meg a Művészetek Palotája lemezbemutató koncert alkalmával. Az est vendége a világhírű, az egykor Miles Davis zenekarában is muzsikáló Rick Margitza tenorszaxofonos lesz.

Az At The Back Of My Mind kompozícióiban a jazz kifejezőeszközein keresztül
Tükröződnek vissza a javarészt európai gyökerű zenei inspirációk, melyek gyakran a 19. és 20. század, vagy akár a 18. század klasszikus zenei örökségére reflektálnak.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés