bezár
 

zene

2020. 01. 16.
Miklósa Erika koncertezik Sanghajban
A magyar kultúra napja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miklósa Erika koncertezik Sanghajban Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán és Horváth István tenor lép kedden a magyar kultúra napja alkalmából tartandó koncerten Sanghajban, az ottani főkonzulátus szervezésében.

A főkonzulátus immár 5. alkalommal rendezi meg a koncertet Sanghajban, a Hudec László tervezte Moore-emléktemplomban. Az esemény a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg és a magyar kultúra napja, valamint a kínai újév köszöntése alkalmából tartják meg - olvasható a főkonzulátus csütörtöki közleményében.

Az összegzés felidézi, hogy Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa hagyományteremtő céllal 2016-ban rendezte meg az első magyar kultúra napi újévi koncertjét az Angelica leánykar vendégszereplésével. A külképviselet azóta minden évben minőségi programmal ünnepli a magyar kultúra napját és mutatja be hazánk kiemelkedő kulturális értékeit.

Mint írják, 2017-ben Vásáry André operaénekes, 2018-ban az Egri Érseki Fiúkórus, 2019-ben a MusiColore Énekegyüttes adott teltházas koncertet a Moore-emléktemplomban.

A közlemény szerint a minden évben kiemelt érdeklődéssel kísért eseményen jelentős számban vesznek részt Sanghaj vezetői, a régió meghatározó vállalatainak vezetői, a kulturális élet véleményformáló képviselői, üzletemberek és a diplomáciai testület tagjai.

Az ingyenes koncert helyszíne az eredetileg 1887-ben épített metodista templom, amelyet 1929-ben Hudec László tervei alapján alakították át. A templom nevét J. M. Moore-ról kapta, aki 1890-ben lánya emlékére egy nagyobb támogatást ajánlott fel az egyháznak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Gautier Capuçon és Yuja Wang a Zeneakadémián
Händel oratóriuma az Erkel Színházban, először az Opera műsorán
A Zeneakadémián
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban

Más művészeti ágakról

Gyerekirodalom és medialitás - Tudományos konferencia
Kövek. Barkácsolás, gyűjtögetés és Adalbert Stifter
art&design

Sorsszimfóniák Sorsszimfóniák
Az ugyanolyanok című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés