bezár
 

film

2020. 02. 08.
Kedd éjfélig nézhető hat magyar doksi a MADOKE honlapján
Meghosszabbították az online dokufilmes akciót
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Kedd éjfélig nézhető hat magyar doksi a MADOKE honlapján Négy nap alatt huszonkétezren látták a díjnyertes MADOKE-dokukat. A nagy érdeklődésre való tekintettel két nappal meghosszabbítja 5+1 dokumentumfilmes akcióját a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete. Február 11., kedd éjfélig ingyen látható online a Gettó Balboa, a Könnyű leckék, a Nagyi projekt, a Puskás Hungary, a Drifter és a Mignon.
A hétfőn meghirdetett akció keretében február 3. és 9. között öt többszörösen díjnyertes, egész estés dokumentumfilmet, továbbá egy rövidfilmet tett elérhetővé a nemrégiben megalakult filmszakmai egyesület, a MADOKE. Az akció ideje alatt ingyen megtekinthetők a Gettó Balboa, a Könnyű leckék, a Nagyi projekt, a Puskás Hungary, a Drifter és a Mignon című dokumentumfilmek a MADOKE honlapján. A filmek forgalmazási okok miatt csak Magyarországról elérhetőek, külföldről nem, de az egyesület reméli, hogy a jövőben talál erre megoldást, legalább a régió országain belül.
 
A hétfőn indult akció iránt érdeklődők száma csütörtökön átlépte a huszonkétezret. A 10 legaktívabb település Budapest, utána csökkenő sorrendben Debrecen, Pécs, Győr, Szeged, Székesfehérvár, Kecskemét, Miskolc, Szentendre és Vác volt. Összesen 386 településről érkezett látogató a madoke.hu oldalra. A felhasználók fele a 25–45 éves korosztályba tartozik, de minden korcsoportból érkezett látogató.
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel a MADOKE február 11., kedd éjfélig meghosszabbítja a filmes akciót. Az egyesület célja népszerűsíteni a minőségi kreatív dokumentumfilmeket, megismertetni azokat a hazai és a nemzetközi közönséggel, valamint párbeszédet kezdeményezni az alkotók és a döntéshozók között.
 

 

A MADOKE 5+1 dokumentumfilmes akciójának listája:

 

  1. Bogdán Árpád: Gettó Balboa (2018)

  2. Zurbó Dorottya: Könnyű leckék (2018)

  3. Révész Bálint: Nagyi projekt (2017)

  4. Hörcher Gábor: Drifter (2014)

  5. Almási Tamás: Puskás Hungary (2009)

     +1   Oláh Kata & Csukás Sándor: Mignon (2019)

 

További hírek az egyesülettől a Facebookon és az Instagramon.

Forrás: MADOKE

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Berlinale, 2020. február 20–március 1.
Todd Haynes: Sötét vizeken
Taika Waititi: Jojo nyuszi

Más művészeti ágakról

Kékszakállú-thriller a Bayerische Staatsoperből
art&design

Felesleges Pillangó Felesleges Pillangó
Urbán Tamás kiállítása a Capa Központban
színház

Mert szolidaritás nélkül megfulladunk… Mert szolidaritás nélkül megfulladunk…
Enn Vetemaa: Vacsora öt személyre


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés