bezár
 

zene

2020. 02. 14.
Így ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a Müpa
A jazz kiválóságaival ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a Müpa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Így ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a Müpa A jazz-zene kiválóságaival ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a Müpa, a programsorozat július elejéig tart - hangzott el csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A Jazztavasz programsorozat keretében fellép a Tom Waits-dalokat is újraértelmező, 3 oktávban éneklő Rebekka Bakken norvég előadóművész, majd koncertet ad az 1960-as, 1970-es években a vibrafonnal népszerűvé váló Roy Ayers. Az előadások júniusban Kamasi Washington koncertjével folytatódnak, akinek zenéjéből számos popzenész szerzett inspirációt - közölte Káel Csaba, a Müpa főigazgatója.

Hozzátette, hogy nyáron fellép a többszörös Grammy-díjas Lee Ritenour jazzgitáros, majd Wynton Marsalis trombitás, a New York-i Jazz at Lincoln Center művészeti központ zenei igazgatója lesz hallható. A Trilogy című albumáról is játszik a jazz-zongorista Chick Corea március 24-én, akinek kompozícióira jelentős hatást gyakoroltak Bartók Béla művei  - hangsúlyozta Káel Csaba.

A Müpa idei zenei kínálatának kiemelkedő eseményei lesznek a német területről érkező Berlini Filharmonikusok és Staatskapelle Dresden koncertjei is - hangzott el.

Kép: mupa.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról
Molnár Levente operaénekesi pályájáról, szerepekről, (nem csak) magyarországi operajátszásról
Gautier Capuçon és Yuja Wang a Zeneakadémián
Vivaldi/Jupiter, Alpha Records, 2019.

Más művészeti ágakról

irodalom

Elég jó anyák, elég rossz életek Elég jó anyák, elég rossz életek
Hidas Judit: Boldogság tízezer kilométerre, Kalligram, 2019.
Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés