bezár
 

színház

2020. 02. 20.
Az ember tragédiáját rendezi Temesváron Silviu Purcarete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ember tragédiáját rendezi Temesváron Silviu Purcarete Madách Imre klasszikus művét, Az ember tragédiáját rendezi meg Temesváron Silivu Purcarete világhírű román rendező, aki korábban a Faust színpadra állításával ért el nagy sikert - közölte szerdán a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

Az előadás színpadra állításában a neves rendező mellett olyan nemzetközileg is ismert színházi alkotók dolgoznak, mint Dragos Buhagiar díszlettervező, Vasile Sirli zeneszerző és Visky András dramaturg.

Szkéné színház

Az új bemutatót az is figyelemre méltóvá teszi, hogy a temesvári Tragédia Silviu Purcarete nagy nemzetközi sikernek örvendő és csaknem másfél évtizede játszott nagyszebeni Faust-előadása folytatásának is felfogható.

Goethe és Madách művét fél évszázad és az európai modernitás két különböző szakasza választja el egymástól. Az európai modern gondolkodás egyik alapművének számító Madách-alkotás szövegváltozatát Silviu Purcarete és Visky András jegyzi - olvasható a dokumentumban.

A temesvári bemutató létrehozásában a színház teljes társulata részt vesz.

A teátrum emlékeztet, hogy a majdnem másfél évszázaddal ezelőtt bemutatott mű nemcsak Madách Imrét emelte korának legfontosabb alkotói közé, hanem a magyar drámairodalomra mért hatása is felmérhetetlen. „Ráadásul nemcsak a színházi szakembereket, hanem a művészeti élet más területén tevékenykedő alkotókat is megihletett az alkotás” - olvasható a közleményben. 

Kép: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház hivatalos Facebook oldala 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
A 14. Frankofón Filmnapokról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés