bezár
 

zene

2020. 02. 23.
Mozart nem hétvégi szerző
Mozart-napot rendez a Concerto Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozart nem hétvégi szerző Március 1-jén, vasárnap délelőtt 11-től este 10-ig kizárólag Mozart hangjai töltik meg a Zeneakadémia két koncerttermét. Kiváló szólisták, remek kamaraegyüttesek és zenekarok társaságában merülhetünk el Mozart rejtélyes világában, felfoghatatlan zsenijének közelében. 

A rendezvényen fellép a Concerto Budapest mellett a Keller Quartet és a Concerto Armonico, több mint 30 ismert és elismert szólista, valamint számos ismert, vagy kifejezetten erre az alkalomra alakuló kamarazenei formáció.

A tíz koncert műfaji kínálata a zongoradaraboktól a kamarazenén és a versenyműveken át egészen az operákig és a szimfóniákig terjed. A Mozart-zene olyan odaadó szólistái és karmesterei váltják egymást a színpadon, mint Baráth Emőke és Ránki Dezső, Keller András és Takács-Nagy Gábor, Spányi Miklós és Szűcs Máté - közölte az együttes az MTI-vel.

Spányi Miklós csembalóművész és világhírű régizenei együttese, a Concerto Armonico fél 2-kor az F-dúr szimfóniával és a B-dúr zongoraversennyel, Klenyán Csaba klarinétművész 4 órakor az A-dúr klarinétversennyel és a C-dúr (Linzi) szimfóniával, a világszerte ünnepelt operaénekes, Baráth Emőke szoprán pedig fél 7-kor hangverseny áriákkal és operarészletekkel várja a közönséget.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés