bezár
 

zene

2020. 02. 25.
Átadták a Cziffra György Fesztivál díjait
Az 5. jubileumát ünnepelte a fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták a Cziffra György Fesztivál díjait Az 5. jubileumát ünneplő Cziffra György Fesztivál záróhangversenyén adták át a Cziffra Fesztivál díjait vasárnap este a budapesti Zeneakadémián - közölte az MTI.

A Cziffra Fesztivál Életműdíjában Kovács János karmester, valamint Takács-Nagy Gábor hegedűművész, karmester részesült. A Cziffra Fesztivál Tehetség-díját Pálfalvi Tamás trombitaművésznek és Kovács Gergely zongoraművésznek ítélték oda. A Cziffra Fesztivál Ifjú Tehetség-díját idén Haraszti Emma(hegedű), Dénes András (harsona) és Gyúró András (ütőhangszerek) vehette át - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezésére 2017-ben hagyományteremtő szándékkal alapították a díjakat azzal a céllal, hogy a pályájuk elején járó tehetségeket, valamint az egy élet munkásságának eredményeként a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket mind erkölcsi elismeréssel, mind pedig anyagi hozzájárulással honorálják. A gondolat elkötelezett támogatókra talált a X. Kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Önkormányzat által. A díjakat minden évben a Cziffra Fesztivál gálahangversenyén osztják ki.

A zsűri elnöke Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora; tagja Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Központ igazgatója; Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongoratanszékének vezetője; Freund Tamás Széchenyi-díjas agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke és Keller András Liszt-díjas hegedűművész, karmester, Érdemes Művész.

Az idei fesztivál kiemelt vendége volt Vagyim Repin hegedűművész, aki vasárnap este a gálakoncerten Balázs János zongoraművésszel és a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekarral lépett színpadra Hollerung Gábor vezényletével.

A koncerteknek idén több mint 5000 látogatója volt, az eseménysorozat élő közvetítéseit mintegy 20 ezren követték.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban

Más művészeti ágakról

art&design

Felesleges Pillangó Felesleges Pillangó
Urbán Tamás kiállítása a Capa Központban
színház

Mert szolidaritás nélkül megfulladunk… Mert szolidaritás nélkül megfulladunk…
Enn Vetemaa: Vacsora öt személyre
Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés