bezár
 

zene

2020. 02. 28.
Újraindítja Kékfrankos bérletsorozatát a Győri Filharmonikus Zenekar
Borkóstolás és népszerű zenei művek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újraindítja Kékfrankos bérletsorozatát a Győri Filharmonikus Zenekar Nyáron újraindítja Kékfrankos bérletsorozatát a Győri Filharmonikus Zenekar a Fertőrákosi Barlangszínházban - tájékoztatta a zenekar csütörtökön az MTI-t.

Az újraindítás célja, hogy a meglévő Liszt Ferenc hangversenybérlet mellett a soproni közönség számára könnyedebb koncertsorozatot is kínáljanak, népszerűsítve a klasszikus zenét.

 Az idei koncertsorozat Carl Orff Carmina Burana című művével kezdődik június 13-án. A Győri Filharmonikus Zenekart, valamint Kriszta Kinga, Horváth István és Szegedi Csaba operaénekeseket Oberfrank Péter vezényli. Az oratórikus műben közreműködik a Budapesti Lantos Kórus, a Győri Liszt Ferenc Kórus, a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Kórus, valamint a Sonitus Scarbantiae Nőikar.

Augusztus 1-jén A Tribute to John Williams címmel filmzenei koncertet ad a zenekar, amelyben olyan filmekből csendülnek fel népszerű dallamok, mint a Csillagok háborúja, a Hook, a Schindler listája, a Mesterséges értelem, a Jurassic Park, a Superman, A cápa, Egy gésa emlékiratai, a Harry Potter, az E.T., valamint az Indiana Jones. A Győri Filharmonikus Zenekart Alex Johansson vezényli.

A bérlet záró programjának szólistája Bogányi Gergely lesz, aki Liszt Ferenc I. (Esz-dúr) zongoraversenyét adja elő szeptember 5-én. A zenekart Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálja. A Bogányi című program Wagner A bolygó hollandi című operájának nyitányával indul, majd a második félidőben csendül fel Dvorák mesterműve, Az új világból című szimfónia.

A társulat a zenei élmények mellett borkóstolóval is készül.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Vox Luminis és a L’Achéron koncertje a Zeneakadémián
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban

Más művészeti ágakról

art&design

Felesleges Pillangó Felesleges Pillangó
Urbán Tamás kiállítása a Capa Központban
irodalom

Elég jó anyák, elég rossz életek Elég jó anyák, elég rossz életek
Hidas Judit: Boldogság tízezer kilométerre, Kalligram, 2019.
art&design

Pluszt adni a történetekhez Pluszt adni a történetekhez
Interjú Futaki Attila képregényrajzolóval a képregény műfajról, az alkotás folyamatáról, a különböző műfajok viszonyáról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami a papíron van, az csak térkép Ami a papíron van, az csak térkép
Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés